2009. gada 26. jūnijs, 14:31

Pašnāvība vai nejaušība?

Jauns.lv

Lai arī pagaidām vēl nav zināms popmūzikas karaļa Maikla Džeksona nāves iemesls, pastāv pamatotas aizdomas, ka mūziķis pārdozējis medikamentus. Vai tas bijis apzināti, vai liktenīga nejaušība, pierādījumu nav.

Džeksona ģimenes jurists Braiens Oksmens, paziņojis, ka Džeksons lietojis recepšu medikamentus, cenšoties atgūt formu pirms nākamajā mēnesī paredzētā atgriešanās koncerta Londonā. Gatavojoties koncertiem, viņš guvis vairākas traumas, kas licis viņam ķerties pie medikamentiem, lai arī visas savas 40 gadus ilgās karjeras laikā Džeksons cīnījies ar atkarību no recepšu medikamentiem.

Kā informē LETA, Oksmens raidorganizācijai CNN paziņojis, ka viņam bijušas bažas par Džeksona pieķeršanos medikamentiem un daži viņa pavadoņi esot bijuši „piegādātāji”. Oksmens Džeksona nāvi salīdzināja ar bijušās „Playboy” modeles Annas Nikolas Smitas nāvi no nejaušas zāļu pārdozēšanas 2007. gadā.

„Maikla lietoto zāļu dēļ šis nav kaut kas negaidīts,” paziņoja Oksmens. „Viņu pavadošie cilvēki bija piegādātāji. Ja jūs domājat, ka Annas Nikolas Smitas lietā bija pārmērības, tad tas nav nekas salīdzinājumā ar to, ko mēs esam redzējuši Maikla Džeksona dzīvē. Es nezinu, cik daudz medikamentu viņš lietoja, taču līdz ģimenei nonākušās ziņas liecināja, ka ļoti daudz.”

Savukārt Džeksona bijušais publicists Maikls Levins paziņoja, ka viņu popmūzikas karaļa nāve nepārsteidz. „Man jāatzīstas, ka šīsdienas traģiskās ziņas mani nepārsteidz,” aģentūrai AFP nosūtītā e-pasta vēstulē norāda Levins. „Maikls ir gadiem ilgi bijis neiespējami grūtās un bieži vien pašiznīcinošās turnejās. Viņa talants nav apšaubāms, taču ir neapšaubāms arī viņa diskomforts ar pasaules normām. Cilvēks vienkārši nevar izturēt tādu ilgstoša stresa līmeni.”

Kasjauns.lv/ Foto: Bulls Press

­­

­