Jūlijā strauji palielinājies pieprasījums pēc bezalkoholiskajiem dzērieniem
Sabiedrība
2009. gada 12. jūlijs, 13:38

Jūlijā strauji palielinājies pieprasījums pēc bezalkoholiskajiem dzērieniem

Jauns.lv

Jūlija pirmajā nedēļā, kad gaisa temperatūra bija ļoti augsta, Latvijas lielākajos veikalu tīklos strauji palielinājās pieprasījums pēc bezalkoholiskajiem dzērieniem.

„Maxima Latvija" pārstāve Rūta Grikmane aģentūrai BNS pavēstīja, ka jūlija sākumā, salīdzinot ar jūnija sākumu, par aptuveni 30% pieauga bezalkoholisko dzērienu (sulas, limonādes, minerālūdens) pārdošanas apmēri "Maxima" veikalu tīklā.

"Šie pārdošanas apmēru pieaugumi skaidrojami ar karsto un sutīgo laiku, kad cilvēki daudz vairāk uzturā lieto šķidrumu," Grikmane norādīja.

Arī "Rimi Latvia" vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Inita Bērziņa aģentūrai BNS atzina, ka bezalkoholisko dzērienu patēriņš, iestājoties karstajam laikam, ir nedaudz palielinājies.

"Īpaši pieprasīts pagājušajā nedēļā bijis kvass, to mūsu pircēji iegādājušies gandrīz uz pusi biežāk nekā pirms mēneša," viņa informēja.

Dažādas limonādes, tāpat kā saldējums un alus ir izteikti sezonāli produkti, kuru pārdošanas apmēri parasti visstraujāk pieaug vasarā, kad iestājies karsts laiks.

BNS/Foto:LETA