112
2009. gada 22. jūlijs, 14:59

Pie Kalnciema uzspridzināts cilvēks bruņuvestē

Jauns.lv

Pirms pusotras nedēļas – 10. jūlija pievakarē – Valgundes novadā uz autoceļa Kalnciems–Kūdra tika atrasts apdedzis vīrieša līķis, bet astoņus kilometrus tālāk uzieta izdegusi vieglā automašīna “Audi”.

Kāds kasjauns.lv lasītājs portālam ziņo: “Braucu vienvakar (10. jūlijā) uz Bausku. Izvēlējos ceļu cauri Jelgavai, pa Kalnciema šoseju. Nu un braucu, kaut kur pusceļā skatos – mašīnas ceļa malā stāv. Baigi daudz! Policija aizšķērsojusi ceļu un visus “autiņus” griež atpakaļ, vienīgi paskaidrojot: “Ceļš uz nenoteiktu laiku ir slēgts!” Prasu, kas noticis – vai autoavārija? Policists atbild: “Nē, vēl sliktāk.” Sajūta bija mazliet dīvaina un pabaisa. Kas ir sliktāks par avāriju? “Al Qaeda” siro pa Kalnciema ceļu, vai? Skatījos ziņas – gan tovakar, gan nākamajā dienā, bet nekādas informācijas.”

Par notikumu, izņemot Jelgavas presi, tā arī neviens plašāk nav ziņojis, kaut gan notikums ir visnotaļ šaušalīgs un Latvijā kaut kas tāds bieži nenotiek. 10. jūlijā ap četriem pēcpusdienā autoceļa Kalnciems–Kūdra 7. kilometrā tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Savukārt aptuveni astoņus kilometrus tālāk tika atrasta izdegusi automašīna “Audi”. Pēdas notikuma vietā liecināja, ka automašīna varētu būt aizdedzināta slepkavības vietā un pēc tam vēl nobraukusi astoņus kilometrus. Tiek pieļauts, ka vīrietis bojā gājis sprādzienā. Likumsargi skaidroja, ka nāves cēlonis varētu būt neuzmanīga rīcība ar sprāgstvielām. Pēc Jelgavas laikraksta “Zemgales Ziņas” rīcībā esošas neoficiālas informācijas, vīrietim sprādziena brīdi mugurā bija bruņuveste.

Sākumā lietu izmeklēja Jelgavas policija, bet vēlāk tā tika nodota galvaspilsētas kriminālizmeklētājiem. Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa kasjauns.lv “izmeklēšanas interesēs” neatklāja, cik sekmīgi izmeklēšana virzās uz priekšu.

Rekšņa vienīgi teica, ka ir noskaidrota bojāgājušā personība. Mirušais nav sabiedrībā pazīstams cilvēks un nav nodarbojies ar uzņēmējdarbību. Viņa nekomentēja to, vai vīrietim mugurā bijusi bruņuveste un vai viņa nāvei ir saistība ar dažus kilometrus tālāk atrasto izdegušo automašīnu. Pagaidām policija šajā lietā nav aizturējusi nevienu aizdomās turamo personu.

“Zemgales Ziņu” interneta portālā zz.lv aculiecinieki ir izteikuši savus vērojumus notikuma vietā:

“Skats nebija patīkams. Līķis apdedzis un izskatījās bez vienas rokas. Vāļājās gandrīz ceļa vidū. Vispār neizskaidrojami apstākļi, netieku gudra, kas tur varēja būt.”

“Redzējām gan mašīnu, gan cilvēku. Tā aizdomīgi izskatījās, un vēl mantas mētājās pa ceļam.”

Elmārs Barkāns