„Jaunais vilnis” liedz „airBaltic” lidmašīnām nolaisties Rīgā
Sabiedrība
2009. gada 30. jūlijs, 08:40

„Jaunais vilnis” liedz „airBaltic” lidmašīnām nolaisties Rīgā

Jauns.lv

Otrdienas vakarā divām „airBaltic” lidmašīnām tika liegts nolaisties Rīgas lidostā un tās tika novirzītas uz Viļņu un Tallinu. Šāda situācija nav normāla, uzskata eksperti.

Izrādās, pie vainas esot konkursa "Jaunais vilnis" atklāšana, kura viens no elementiem bija akrobātiskie lidojumi. Šī iemesla dēļ divām „airBaltic” lidmašīnām, kas atgriezās no Minhenes un Kijevas, tika liegts nolaisties Rīgā, raksta laikraksts "Diena".

„airBaltic” radīti zaudējumi.

Jau vakar par šo faktu sākta dienesta izmeklēšana. Civilās aviācijas aģentūras vadītājs Māris Gorodcovs sacīja, ka otrdienas pēcpusdienā gaisa telpa virs Jūrmalas tikusi norobežota, jo „Jaunā viļņa” atklāšanas šova laikā notikuši akrobātiskie lidojumi.

Situācija, kad šova dēļ lidostā Rīga nevar nosēsties lidmašīnas, ir nepieļaujama. "Tā tam nevajadzēja būt. Kāpēc tas tā notika, es tagad nevaru pateikt. Būs izmeklēšanas komisija, ziņojums, tad arī varēsim sniegt sīkāku informāciju," teica Gorodcovs. Par atļauju veikt akrobātiskos lidojumus atbildējušas vairākas institūcijas. Lidosta "Rīga" par to neatbild.

kasjauns.lv/Foto:LETA