Sabiedrība
2009. gada 30. augusts, 13:26

Šlesers negodīgiem krodziniekiem parāda dzelteno kartīti

Jauns.lv

Piektdienas vakarā Vecrīgu satricināja Šlesera un Ušakova tandēms. Rīgas vicemērs un mērs blēdīgajiem krodziniekiem parādīja dzelteno kartīti. Vairākas no divpadsmit Vecrīgas tā sauktajām „melnā saraksta” iestādēm vakar piedzīvoja īstu šoku. Šampanietis tūkstoš latu vērtībā, Martini 1900 latu vērtībā – tas pielika punktu Aināra Šlesera pacietībai.

„Par tādu naudu pat es esmu gatavs pamēģināt, ar ko šis dzēriens ir tik vērtīgs,” ironizēja Ainārs Šlesers. To teica cilvēks, kurš alkoholu nelieto vispār. „Kas bijis, bijis, bet no šodienas jums jāstrādā godīgi,” negodīgajiem krodziniekiem uzsvēra Ainārs Šlesers un piebilda: „Ja jūs to nedarīsiet, tad mēs atradīsim iespēju, kā jūsu iestādi slēgt. Šis kauna traips pilsētai ir jānoņem!”

Ainārs Šlesers un Nils Ušakovs uzdeva Pašvaldības policijai jau tuvākajā laikā šīs šaubīgās iestādes slēgt un apsolīja no domes puses sniegt visu nepieciešamo atbalstu.

Vienlaikus ar tūrisma nozares pārstāvjiem Ainārs Šlesers un  Nils Ušakovs vienojās, ka Rīga turpmāk jāattīsta un jāpiedāvā kā Ziemeļeiropas galvaspilsēta. Nozares eksperti uzsver, ka ārvalstu tūristi pērn Latvijā iztērējuši 500 miljonus eiro. Rīga līdz gada beigām ieguldīs vienu miljonu latu pilsētas popularizēšanā, lai nepieļautu, ka pilsēta ziemā pārvēršas par mirušu zonu, līdzīgi kā Jūrmala, ka viesnīcas un restorāni tiek slēgti un cilvēki zaudē darbu.

Lai to novērstu, Rīgas dome pēc Aināra Šlesera ierosinājuma veidos nodibinājumu, kurā 51% piederēs pašvaldībai, bet pārējie dalībnieki būs Viesnīcu asociācija, nacionālā aviokompānija AirBaltic un Tūrisma aģentu asociācija ALTA.

kasjauns.lv