Blūmam 12 punkti zaudējumā pret Butauta „Doņeck”
2009. gada 21. oktobris, 09:48

Blūmam 12 punkti zaudējumā pret Butauta „Doņeck”

Jauns.lv

Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā 12 punktus guva Latvijas izlases spēlētājs Jānis Blūms, tomēr Bilbao „Bizkaia” viesos ar 63:7 piekāpās Ramūna Butauta vadītajai „Doņeck”.

Blūms laukumā pavadīja 19 minūtes, raidīja grozā trīs no četriem divpunktu metieniem, kā arī divus no sešiem tālmetieniem, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju savā komandā. Latviešu basketbolists šajā mačā izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, kā arī pārtvēra vienu pretinieku piespēli, nopelnot trīs personiskās piezīmes un vienu reizi arī zaudējot bumbu.

Uzvarētāji divu spēļu summā iekļūs Eiropas kausa izcīņas pamatturnīrā.

Pirmdien zaudējumu Eiropas kausa kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē piedzīvoja arī Latvijas klubs „VEF Rīga”, kas savā laukumā ar 79:94 piekāpās Atēnu „Panellinios”.

Kvalifikācijā kopumā startē 16 komandas, kuras izspēlēs vienu izslēgšanas spēļu kārtu. Pamatsacensībās iekļūs astoņas vienības. Eiropas kausa turnīra pamatsacensībās bez astoņām kvalifikācijas veiksminiecēm startēs arī 18 vienības, kas tur automātiski garantējušas vietu, un sešas ULEB Eirolīgas kvalifikāciju nepārvarējušās vienības. Savukārt vienības, kas nepārvarēs Eiropas kausa kvalifikāciju, piedalīsies Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā.

LETA/Foto: AFP