Sabiedrība
2009. gada 4. novembris, 16:30

Kāda Eiropas iedzīvotāju grupa aicina par ES prezidenti izvēlēties Vīķi-Freibergu

Jauns.lv

Iniciatīvas Eiropas iedzīvotāju grupa aicina par Eiropas Savienības (ES) prezidenti izvēlēties bijušo Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, aģentūru LETA informēja eksprezidentes sekretāre Daina Lasmane.

Lasmane aģentūrai LETA gan nekonkretizēja, kas ir šīs iniciatīvas grupas veidotāji, norādot, ka viņi nav Latvijas iedzīvotāji un grupa nav veidota mūsu valstī.

Iniciatīvas grupas izveidotajā mājaslapā "http://www.awomantoheadeurope.eu" uzsvērts, ka Vīķei-Freibergai piemīt visas nepieciešamās īpašības un izcila vadītāja spējas, lai kļūtu par pirmo ES Padomes prezidenti.

Paziņojumā uzsvērts, ka 52% eiropiešu ir sievietes, bet nozīmīgos Eiropas amatos viņas atbilstoši nav pārstāvētas. Kaut arī Eiropadomes prezidentu iecels ES līderi, grupa aicina atbalstīt Vīķes-Freibergas kandidatūru, balsojot par to mājaslapā.

LETA jau ziņoja, ka tuvākajā laikā Latvijā tiks lemts par Vīķes-Freibergas kandidatūras oficiālu virzīšanu ES prezidenta amatam.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) šodien sacīja, ka šāds lēmums tiks virzīts, valdībā apstiprinot nacionālās pozīcijas Eiropadomes sanāksmei, kas patlaban tiek plānota 12.novembrī un 13.novembrī.

LETA