Juris Rubenis 18.  novembrī aicina paklusēt
Sabiedrība
2009. gada 18. novembris, 12:40

Juris Rubenis 18. novembrī aicina paklusēt

Jauns.lv

Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītajā ekumēniskajā dievkalpojumā Rīgas Lutera draudzes mācītājs Juris Rubenis aicināja sabiedrību paklusēt.

Tāpat Rubenis aicināja ieklausīties sevī, norādot, ka atsacīšanās no runāšanas vairo mieru.

"Iespējams, tas varētu būt jēgpilni tieši šodienas svētkos - mūsu mīļās Latvijas dibināšanas gadadienā - atrast vismaz pusstundu laika, lai apstātos un paklusētu. Iespējams, tieši tā varēsim saņemt būtiskākos impulsus, lai saprastu, kas mums un mūsu valstij patiešām ir vajadzīgs. Tā varētu būt pati dziļākā svinēšanas forma, un tas varētu būt pats auglīgākais laiks šajā dienā," sacīja mācītājs.

Rubenis arī norādīja, ka patiesas dzīves pārmaiņas un krīžu risinājumi prasa ilgu laiku, neatlaidību un pacietību. Viņš uzsvēra, ka ir jāuzticas garam ceļam, kuru nevar īstenot dažās stundās, bet tam ir jāvelta milzīga savas dzīves daļa.

"Tā ir kā iešana cauri tuksnesim, cauri skarbiem notikumiem, kas agrāk vai vēlāk spiež tevi beidzot iepazīties pašam ar sevi. Šis ceļš aizved pie rūgtām, bet tik atbrīvojošām atziņām, kuras sākumā, protams, ir grūti pieņemt, atzīt, izsacīt," pauda mācītājs.

Dievkalpojumu jau tradicionāli apmeklēja valsts augstākās amatpersonas - Valsts prezidents Valdis Zatlers, premjers Valdis Dombrovskis un Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, kā arī Saeimas deputāti,Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un vicemērs Ainārs Šlesers un eksprezidenti.

BNS/Foto:LETA