Rīgas pašvaldība nepielietos spēku "telšu pilsētiņas" aizvākšanai
Sabiedrība
2009. gada 22. decembris, 08:43

Rīgas pašvaldība nepielietos spēku "telšu pilsētiņas" aizvākšanai

Jauns.lv

Rīgas pašvaldība nepielietos spēku iepretim Ministru kabinetam uzslietās "telšu pilsētiņas" aizvākšanai. Tātad protestētāji te uzturēsies tik ilgi, cik vēlēsies.

Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča preses sekretārs Uģis Vidauskis apstiprināja, ka izpilddirektoram bijusi saruna ar premjera Valda Dombrovska (JL) biroja pārstāvi, kuras laikā pārrunāti iespējamie risinājumi "telšu pilsētiņas" problēmā.

Izpilddirektora pārstāvis izteicās diplomātiski un tieši neapstiprināja, ka premjera birojs būtu pieprasījis aizvākt protestētājus, pielietojot spēku un policiju. "Varu pateikt tikai to, ka šī saruna bija pavisam citāda nekā vēstule, kas tika vēlāk nosūtīta izpilddirektoram un kurā lūgts sniegt sociālo palīdzību protestētājiem," sacīja Vidauskis.

Dombrovska preses sekretāre Līga Krapāne noliedza, ka premjera birojs būtu rosinājis protestētājus pārvietot ar policijas iejaukšanos.

"Izpilddirektors apstiprina, ka darīs visu iespējamo, ko pašvaldība var veikt likumīgā kārtā, lai palīdzētu protestētājiem. Šobrīd pašvaldība neplāno dzīt prom protestētājus," norādīja Vidauskis.

Kā pavēstīja "telšu pilsētiņas" iemītnieki, šo nakti pie valdības mājas nakti bija plānojuši pārlaist četri protestētāji. Viņi esot apņēmības pilni atgriezties, ja viņus kāds vedīs projām.

Dombrovskis nosūtījis vēstuli pilsētas izpilddirektoram ar lūgumu Rīgas pilsētas sociālajiem dienestiem iesaistīties un sniegt nepieciešamo palīdzību, lai cilvēkiem vairs nebūtu lielajā salā jāprotestē teltīs iepretim Ministru kabinetam.

Ministru prezidents to bija solījis pagājušās piektdienas vakarā, tiekoties ar vienu no "telšu pilsētiņas" pārstāvjiem, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Dombrovskis vēstulē norāda, ka kopš 2009.gada 30.novembra iepretī Ministru kabineta ēkai, Brīvības bulvārī 36, notiek protesta akcija, kuras laikā atsevišķi sabiedrības pārstāvji uzturas pašu izveidotā "telšu pilsētiņā". Protestētāji ir izteikuši dažādas prasības saistībā ar ekonomisko situāciju Latvijā un izdzīvošanas iespējām pašreizējos apstākļos, kuras nav iespējams nekavējoši izpildīt.

"Lai risinātu radušos situāciju, lūdzu Jūs sadarboties un noskaidrot situāciju, kādā atrodas pie Ministru kabineta ēkas protestējošie sabiedrības pārstāvji (vai viņu dzīvesvieta ir deklarēta Rīgas pilsētā, vai viņi atrodas pašvaldības uzskaitē sociālās palīdzības saņemšanai u.c.), kā arī lūdzu izvērtēt iespēju sniegt viņiem sociālās palīdzības pakalpojumus pabalstu, patversmju vai jebkādā citā pilsētai pieejamā formā, lai maksimāli nodrošinātu atbalstu personām, kuras atrodas "telšu pilsētiņā"," norādījis Dombrovskis.

Vienlaikus valdības vadītājs aicina Radzeviču informēt par minētajām personām piedāvāto palīdzību, tās veidu, apmēru, kā arī to, vai protestētāji vēlas līdzdarboties palīdzības saņemšanai.

"Radzevičs premjera vēstuli ir saņēmis un ar to iepazīsies. Izpilddirektors jau pieprasījis aktualizētu informāciju par "telšu pilsētiņu"," aģentūrai LETA sacīja Vidauskis.

Vidauskis atgādināja, ka jau no pirmās dienas "telšu pilsētiņa" ir pašvaldības sociālo darbinieku redzeslokā, kuri to ir vairākas reizes apmeklējuši.

LETA/Foto:LETA