Sabiedrība
2009. gada 28. decembris, 12:02

Mūžībā aizgājis Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Bruno Rubess

Jauns.lv

Mūžībā aizgājis Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Bruno Rubess.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) izteicis līdzjūtību Rubesa tuviniekiem, viņu mūžībā pavadot, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

"Esam zaudējuši izcilu latviešu sabiedrisko darbinieku Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku Bruno Rubesu, kura mūža devums ir nenovērtējams daudzviet pasaulē, bet jo īpaši viņa vārds labā atmiņā paliks Latvijā, Kanādā un Vācijā. Viņš bija baņķieris, biznesa stratēģis, auto industrijas vadītājs, vijolnieks, jaunatnes vadītājs, audzinātājs un skolotājs, žurnālists un redaktors, vadības padomdevējs, un visās šajās jomās viņa ieguldītais darbs vienmēr tika augstu vērtēts. Veltīt savu darbu ne tikai savai ģimenei, bet arī latviešiem visā pasaulē, tas bija Bruno Rubesa dzīves aicinājums."

"Izsaku visdziļāko līdzjūtību Bruno Rubesa piederīgajiem un tuviniekiem, patiesu Latvijas patriotu mūžībā pavadot!" raksta Dombrovskis.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, Bruno Rubess dzimis 1926.gada 21.decembrī Rīgā, izaudzinājis trīs bērnus: meitas Baibu un Baņutu, dēlu Balvi.

1944.gadā Rubess tika iesaukts vācu armijā, viņš dienējis latviešu leģionā.

1948.gadā Rubess beidzis Minsteres ģimnāziju, 1971.gadā - Hārvarda vadības skolas augstākās vadības kursus.

No 1964.gada līdz 1972.gadam viņš strādājis starptautiskajā vadības konsultantu firmā "Harbridge House Inc.", bijis "Dresdner bank Canada" direktors, Ontario Tirdzniecības palātas direktors.

1992.gada jūlijā Augstākā Padome apstiprināja Rubesu par Latvijas Bankas padomes locekli, no 1999.gada Rubess bija Latvijas Bankas padomnieks.

2002.gada janvārī Rubess ziedoja 400 latus Einara Repšes "honorāram" par jaunas partijas dibināšanu. 2002.gada martā Rubess kļuva par partijas "Jaunais laiks" biedru.

LETA