SAB: mēs nenoklausījāmies Godmani, Kalvīti un Riekstiņu
Sabiedrība
2010. gada 19. aprīlis, 10:18

SAB: mēs nenoklausījāmies Godmani, Kalvīti un Riekstiņu

Jauns.lv

SAB direktora vietnieks Uldis Dzenītis norāda, ka SAB nekad nav noklausījies premjeru Ivaru Godmani, par ko nesen publiski izteicās Tautas partijas vecbiedrs Gundars Bērziņš.

­

Bērziņš nesen publiski paziņoja, ka SAB izsekots savulaik ir premjers Aigars Kalvītis, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, SAB aģents esot bijis Ministru kabinetā un Valsts prezidenta kancelejā, noklausīts esot arī premjers Godmanis.

"Šiem pieņēmumiem varu atbildēt precīzi un kategoriski - SAB nekad nav noklausījies premjeru Godmani, SAB nekad nav bijis neviens aģents Valsts prezidenta kancelejā. Mēs esam izpildvara, un mēs nekādā gadījumā nekontrolējam izpildvaru. Mēs esam tādēļ, lai ministriem palīdzētu atrisināt jautājumus, kuri ir biroja kompetencē. Arī Riekstiņš nekad nav ticis nedz izsekots, nedz noklausīts," pirmdien publicētā intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" saka Dzenītis.

Jautāts, vai SAB koordinējis operatīvās izstrādes pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu, Dzenītis saka: "Nē! Viennozīmīgi! Nē! Paskatieties, kādas ir SAB funkcijas. Tās ir - izlūkošana, pretizlūkošana, valsts noslēpuma glabāšanas kontrole, NATO un ES klasificētās informācijas aizsardzība. Visa krimināltiesiskā epopeja ap Aivaru Lembergu ir acīmredzami ārpus SAB kompetences. Intervējiet, lūdzu, KNAB cilvēkus, kas strādāja gan pirmstiesas izmeklēšanā, gan operatīvajā darbā. Lai viņi jums sniedz savu viedokli un redzējumu. SAB viennozīmīgi nekāda veida izstrādes šajā jomā nav veicis. Runāt par kaut kādu koordināciju ir neiespējami kaut vai tā iemesla pēc, ka mums pašiem ir pietiekami daudz ko darīt. Mūsu resursi nav tik bezgalīgi, lai nodarbotos ar lietām, kas mūs neinteresē."

BNS/Foto:LETA

­