112
2010. gada 18. maijs, 15:18

Bērns daļēji norauj kājas pirkstus

Jauns.lv

Pēdējās dienās gan vairāki bērni, gan pieaugušie guvuši nopietnas traumas.

Kāds sešus gadus vecs bērns ar lāpstu daļēji norāvis kājas pirkstus. Kā ziņo Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, 16.maijā, Jelgavas novada Vircavas pagastā sešus gadus vecs zēns, skraidot ar basām kājām, pacēlis lāpstu, taču tā izkritusi no rokām, daļēji noraujot divus kājas pirkstiņus. NMPD brigāde zēnu nogādāja Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Savukārt kāds  divus gadus vecs zēns Salas novadā izdzēris desmit pretklepus tabletes. NMPD mediķi mazulim veikuši kuņģa skalošanu un pēc tam nogādāja slimnīcā.

Aizvadītajās divās diennaktīs mediķi snieguši palīdzību arī vairākiem cilvēkiem, kuri cietuši, automašīnai saskrienoties ar meža dzīvniekiem. Vakar ap plkst.19.40 uz Daugavpils šosejas netālu no pagrieziena uz Salaspils memoriālu automašīnai pretī izskrēja alnis. Automašīnai saduroties ar dzīvnieku, autovadītājs un pasažieris guvuši galvas traumas, un abi nogādāti slimnīcā.

Savukārt svētdien Atašienes pagastā vieglajai automašīnai pretī izskrējusi stirna. Izvairoties no sadursmes, automašīna iebraukusi grāvī. 29 gadus veca sieviete, kas sēdējusi pie stūres, guvusi apakšstilba lūzumu un potītes traumu, bet 11 gadīgam zēnam, kas arī braucis automašīnā, NMPD brigāžu mediķi konstatēja smadzeņu satricinājumu. Abi cietušie nogādāti slimnīcā.

Šajās dienās, krītot no augstuma, smagas traumas guvuši divi vīrieši. Krāslavā 52 gadus vecs vīrietis, remontējot mājai jumtu, nokrita no 4,5 metru augstuma. Vīrietis hospitalizēts slimnīcā ar augšstilba, apakšdelma un iegurņa kaula lūzumiem.

Līdzīgs gadījums notika svētdien arī Neretā, kur 49 gadus vecs vīrietis, remontējot mājai jumtu, nokritis no aptuveni četru metru augstuma. Ātro palīdzību vīrietis izsauca tikai pēc pāris dienām, kad sapratis, ka gūtas smagas traumas. Vīrieti ar augšstilba un ribu lūzumiem NMPD brigādes mediķi nogādājuši slimnīcā.

LETA