Sabiedrība
2010. gada 24. jūlijs, 20:04

Mazinājies no karstuma cietušo skaits

Jauns.lv

Aizvadītajā diennakts laikā no karstuma cietuši mazāk cilvēki nekā iepriekšējās dienās, mazinājies arī to cilvēku skaits, kuri lūguši mediķu palīdzību saistībā ar kukaiņu kodumu izraisītām veselības problēmām un nav bijuši izsaukumi saistībā ar nelaimes gadījumiem uz ūdeņiem.

Par to aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļā.

Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests visā valstī saņēmis 1220 izsaukumu, no tiem salīdzinoši mazāk kā iepriekšējās dienās - deviņi - bijuši saistībā ar karstuma izraisītām veselības problēmām.

Četri no kopumā deviņiem aizvadītās diennakts karstuma "upuriem" hospitalizēti.

Saistībā ar indīgo kukaiņu, piemēram, lapseņu un iršu, kodumiem aizvadītās diennakts laikā esot bijuši trīs izsaukumi, taču daudzi cilvēki zvanot uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, lai saņemtu konsultācijas, kā rīkoties šādās situācijās.

Saistībā ar kukaiņu kodumiem aizvadītās diennakts laikā mediķi saņēmuši desmit zvanus un snieguši konsultācijas.

Kopumā aizvadītā diennakts esot aizritējusi samērā mierīgi, neviens no negadījumiem neesot bijis ar dzīvībai bīstamām sekām, neesot bijuši arī izsaukumi saistībā ar nelaimes gadījumiem uz ūdeņiem.

Smags negadījums vakar noticis Valmierā. 42 gadus vecs vīrietis, strādājot ar fleksu, guvis smagus apdegumus, jo ierīce uzliesmojusi. Vīrietim apdegumu rezultātā iestājies šoka stāvoklis.

Apdegumus guvušais vīrietis sākotnēji nogādāts Vidzemes slimnīcā, kur ieradušies arī dienesta operatīvās medicīnas daļas speciālisti, lai stabilizētu cietušā stāvokli un operētu. Vēlāk cietušais pārvests uz Valsts apdegumu centru.

Pārējie nelaimes gadījumi saistīti ar akūtu slimību saasinājumiem, krimināla rakstura traumām, negadījumiem, kas radušies alkohola reibumā, un sadzīves traumām.

LETA