Štokenbergs: "Vienotības" kļūdu par SC izslēgšanu no koalīcijas vēl var labot
Politika
2010. gada 27. oktobris, 09:35

Štokenbergs: "Vienotības" kļūdu par SC izslēgšanu no koalīcijas vēl var labot

Jauns.lv

"Saskaņas centra" izslēgšana no koalīcijas veidošanas sarunām bija apvienības "Vienotība" kļūda, taču, iespējams, šo kļūdu vēl var labot, - saka "Vienotības" līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.

­

Kā lielāko kļūdu koalīcijas veidošanas procesā Štokenbergs min savstarpējās komunikācijas trūkumu 'Vienotībā". "Vajadzēja vairāk sarunāties citam ar citu, nevis apmainīties ar paziņojumiem masu medijos," intervijā laikrakstam „Telegraf” saka SCP līderis, norādot, ka nevēlas atcerēties, kas bijis, kas grēkojis vairāk.

Viņaprāt, vēl esot iespējams atgriezties pie sarunām par koalīcijas veidošanu citā sastāvā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā tika panākta vienošanās par triju partiju koalīciju - Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), "Vienotība" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK). Pret VL-TB/LNNK iekļaušanu valdības koalīcijā iestājās "Vienotības" partija SCP, kas pat bija gatava atteikties no dalības koalīcijā, ja tai pievienotos VL-TB/LNNK.

Šonedēļ "Vienotības" valde pēc SCP paziņojuma nolēmusi koalīciju veidot no divām partijām - "Vienotības" un ZZS.

Štokenbergs laikrakstam "Telegraf" norāda, ka galavārdu nav teicis Valsts prezidents, kurš šonedēļ sāk jaunu sarunu raundu. "Tā ir viņa izvēle. Ir jārunā ar potenciālo Ministru prezidenta amata kandidātu, un šī iespēja viņam ir," piebilst SCP līderis.

Viņš uzskata, ka atgriešanās pie sarunām ar SC būtu tikai loģiska.

Kā galveno argumentu VL-TB/LNNK neiekļaušanai koalīcijā SCP min faktu, ka pašreizējā smagajā ekonomiskajā situācijā partijām nav laika veltīt uzmanību etnisko konfliktu risināšanai. SCP šajā jautājumā saņēmusi arī vairāku JL pārstāvju atbalstu.

Štokenbergs nepiekrīt, ka pašlaik vairākos jautājumos izšķirošā balss pieder ZZS. "Patiesībā nevienā citā variantā, piemēram, ja koalīcijā ir ZZS, SC un "Par labu Latviju", [Ventspils mēram Aivaram] Lembergam [Latvijai un Ventspilij] nebūs tāda ietekme kā pašlaik".

""Vienotība" ir pats labākais sparinga partneris Lembergam, ar SC un PLL viņš nebūs tik varens, tur neviens viņam piecu ministru portfeļus nedos," uzskata Štokenbergs.

Viņš nevarot nosaukt to sarkano līniju, līdz kurai "Vienotība" būtu gatava piekāpties Lemberga prasībām, tas būšot atkarīgs no premjera.

LETA/Foto:LETA

­