Motosacensībās Ventspilī cieš divi skatītāji; sacensības pārtrauc
112
2011. gada 16. jūlijs, 16:40

Motosacensībās Ventspilī cieš divi skatītāji; sacensības pārtrauc

Jauns.lv

Negadījuma dēļ Ventspilī sestdien pēcpusdienā pārtrauktas motobraucēju sacensības, divi cilvēki guvuši traumas.

Divi skatītāji tikuši nogādāti slimnīcā. Pēc Motoklubu asocioācijas sekretāra Arņa Blodona teiktā, slimnīcas galvenais ārsts pasākuma rīkotājus informējis, ka viņi guvuši sasitumus un pēc apskates palaisti mājās.

"Paldies dievam, nekas traks nav noticis, bet ir izdarīti secinājumi, jo pirmo reizi rīkojam sacensības pilsētas ielās, tādas pieredzes Latvijā nav," sacīja Blodons.

Oficiālu informāciju no slimnīcas pagaidām neizdevās iegūt.

Pilsētas vadība kopā pasākuma organizatoriem pieņēmusi lēmumu pasākumu pārtraukt.

"Nākamreiz ņemsim vērā šo pieredzi, izveidojot trases ar speciāliem nožogojumiem, kurus neviens pat gribēdams nevarēs apiet. Tomēr 2,7 kilometru garo trasi iežogot ar sētu nevarēja, tas var apdraudēt pašus sportistus. Iespējams, ka vajadzēja vairāk drošībnieku," iemeslus negadījumam meklēja asociācijas pārstāvis. Viņš arī vērtēja, ka skatītāju kultūra Latvijā vēl neesot tik laba, kā varētu vēlēties.

Negadījums noticis saduroties diviem motocikliem, kad no viena atlūzusi detaļa, trāpot skatītājiem.

"Braucēji izvēlējās nepareizu ātrumu, kas apsteidza meistarību. Viens iekrita grāvī, otrs dīķī. Viens līkumā krita, bet otram nebija, kur likties," notikušo atstāstīja Blodons.

Šajā nedēļas nogalē Ventspilī notiek starptautiskais motobraucēju saiets "Kurland Bike Meet 2011" trīs dienu garumā, ko rīko Latvijas Motoklubu asociācija sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi un Nacionālo Amatieru čempionātu.

Ventspilī pulcējas vairāk kā 2000 motobraucēju. Iepriekš pasākuma rīkotāji vēstīja, ka pēc tradicionālās motociklu parādes Nacionālā amatieru čempionāta ietvaros ap Reņķa dārzu pirmo reizi Latvijā notiks motosacensības pilsētas ielās.

Sacensību trase bija noteikta: Sporta iela – Brīvības iela – Lāčplēša iela – Latgales iela – Kuldīgas iela – Sporta iela.

BNS /Foto: EPA/LETA