Novadu ziņas
2011. gada 27. septembris, 01:14

Valmierā notiks tradicionālais Simjūda gadatirgus

Jauns.lv

Valmierā 8.oktobrī notiks tradicionālais Simjūda gadatirgus, kurā interesenti varēs iegādāties dažādus amatnieku darinājumus, kā arī aplūkot keramikas izstrādājumus, aģentūrai BNS pavēstīja Valmiera pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Tarbuna.

Gadatirgū, kurš norisināsies no plkst.8 līdz 15 Valmieras senpilsētā – Rīgas ielas posmā no Katrīnas līdz Ziloņu ielai, Rātslaukumā un Livonijas ordeņa pils teritorijā –, interesenti varēs iegādāties dažādus amatnieku darinātus džemperus, šalles, segas, pledus, kā arī ēdienus un rotaslietas. Tāpat pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs aplūkot un iegādāties dažādus koka un pinumu izstrādājumus.

Paredzēts, ka Rātslaukumā no plkst.10 līdz 14 uzstāsies arī vairāki mākslinieki un darbosies atrakcijas, savukārt pilsdrupās pretī muzeja Izstāžu zālei būs iespējams nobaudīt tēju un dažādus ēdienus.

"23.septembrī astronomiski iestājies rudens: saule nonākusi debesu pusloka vidū – diena un nakts ir vienāda garuma. Mūsu senču darba ritmā līdz 29.septembrim – Miķeļdienai – visi svarīgie lauku darbi bija jāapdara, lai zeme varētu doties ziemas atpūtā. Kad klētis, apcirkņi un pagrabi bija piepildīti, ļaudis svinēja svētkus un rīkoja bagātus tirgus. Valmieras muzejs kopš 1996.gada atjaunojis rudens tirgus tradīciju – vēsturisko Simjūda gadatirgu," norādot uz tradīcijas vēsturi, uzsvēra Valmieras muzeja direktore Iveta Blūma.

Tāpat pašvaldība informēja, ka saistībā ar gadatirgu pilsētā no plkst.6.30 līdz 16 satiksmei būs slēgta satiksme Rīgas un Lāčplēša iela posmā no Katrīnas līdz Ziloņu ielai.


BNS