Rindā uz ģimenes ārstu praksēm gaida 84 mediķi
Sabiedrība

Rindā uz ģimenes ārstu praksēm gaida 84 mediķi

Jauns.lv

Lai sniegtu valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus un noslēgtu par to līgumu ar Nacionālo veselības dienestu (NVD), Latvijā rindā gaida 84 ģimenes ārsti, informēja NVD sabiedrisko attiecību speciāliste Evija Štālberga.

Rindā uz ģimenes ārstu praksēm gaida 84 mediķi...

Gaidīšanas rindas tiek veidotas atbilstoši Nacionālā veselības dienesta teritoriālajam iedalījumam - Rīga, Zemgale, Vidzeme Latgale un Kurzeme. Šobrīd ģimenes ārstu gaidīšanas sarakstā Rīgas nodaļā atrodas 62 mediķi, Zemgales nodaļā - seši, Vidzemē - septiņi, Latgalē - četri, bet Kurzemē - pieci ģimenes ārsti.

Katrā teritorijā ir noteikts konkrēts ārstu prakšu skaits, un, tiklīdz rodas situācija, kad kāds ārsts savu praksi slēdz un atbrīvojas prakses vieta, tā tiek piedāvāta rindā gaidošajiem mediķiem. "Gribētāju ir daudz, bet prakšu skaits diemžēl ir ierobežots," akcentēja Štālberga.

Ģimenes ārstu reģistrē gaidīšanas sarakstā pēc tam, kad viņš ir iesniedzis NVD rakstisku iesniegumu, kurā izsaka vēlēšanos strādāt par ģimenes ārstu NVD apstiprinātajā un ar attiecīgo pašvaldību saskaņotajā ģimenes ārsta darbības pamatteritorijā un būt līgumattiecībās.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA