foto: Edijs Pālens/LETA
Diemžēl oficiāli! Kritienā savainotais Roberts Krūzbergs neturpinās pasaules čempionātu šorttrekā
Šorttrekists Roberts Krūzbergs
Citi sporta veidi
2024. gada 15. marts, 23:38

Diemžēl oficiāli! Kritienā savainotais Roberts Krūzbergs neturpinās pasaules čempionātu šorttrekā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas sportists Roberts Krūzbergs pēc piektdien pasaules čempionātā šorttrekā piedzīvotā kritiena nedēļas nogalē neturpinās meistarsacīkstes, sociālās tīklošanās vietnē "Instagram" paziņoja Krūzbergs.

Krūzbergs piektdien 500 metru sacensību otrajā kārtā pēc sadursmes ar sāncensi piedzīvoja kritienu un tika iecelts sestdien gaidāmajā ceturtdaļfinālā. Pēc tam 1000 metros ventspilnieks neizgāja uz starta.

Latvijas sportists kritienā sastiepis potītes saites. Krūzbergs norādīja, ka paiet varot, taču ar grūtībām.

1500 metru distancē Krūzbergs iekļuva pusfinālā.

Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis čempionātu turpinās 1000 metru distances gandarījuma kārtas ceturtdaļfinālā. Šajā pašā fāzē Laizāns startēs 500 metros un Šternmanis - 1500 metros.

Reinis Bērziņš Eiropas čempionātā gūtā savainojuma dēļ izlaida divus Pasaules kausa posmus, kā arī nestartē pasaules čempionātā.

Šosezon latvieši labākos rezultātus uzrādīja pirmajā Pasaules kausa posmā Monreālā. Bērziņš izcīnīja trešo vietu 1500 metros, bet Krūzbergs bija ceturtais 1000 metru otrajā distancē. Iepriekšējā sezona Krūzbergam un Bērziņam bija labākā viņu karjerās, kā arī visu laiku veiksmīgākā Latvijas šorttreka vēsturē Pasaules kausa sacensībās.

Pērn pasaules čempionātā Krūzbergam izdevās sasniegt pusfinālu 1000 un 1500 metros.