foto: Edijs Pālens/LETA
Bukarta un Dzierkala komandas tiksies IIHF Čempionu līgas pusfinālā
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Bukarts.
Hokejs
2023. gada 13. decembris, 00:03

Bukarta un Dzierkala komandas tiksies IIHF Čempionu līgas pusfinālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucēju Roberta Bukarta un Mārtiņa Dzierkala pārstāvētās komandas otrdien izcīnīja uzvaras Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlēs, nodrošinot vietu nākamajā kārtā, un tiksies pusfinālā.

Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK viesos ar 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) uzvarēja cietu Zviedrijas komandu Kārlstades "Farjestad" un divu maču summā bija pārāka ar 7:5.

Latvijas hokejists uz ledus bija septiņas minūtes un 25 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, un noslēdza maču ar neitrālu lietderības koeficientu. 

Tikmēr Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera" savā laukumā ar 5:1 (0:1, 3:0, 2:0) pārspēja Rapersvillas-Jonas "Lakers" no Šveices un divu spēļu summā tika pie panākuma ar 6:3.

Bukarts spēlēja 17 minūtes un 53 sekundes un atzīmējās statistikā ar trīs metieniem pa vārtiem, trīs bloķētiem metieniem un pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Pusfināla pirmie mači paredzēti janvāra sākumā.

Šosezon komandu skaits no 32 samazināts uz 24. Komandas aizvada sešas spēles, bet to vieta tiek noteikta kopējā tabulā, 16 labākajām komandām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Iepriekšējā sezonā IIHF Čempionu līgas turnīrā uzvarēja Somijas klubs Tamperes "Tappara".

Turnīrs pirmo reizi norisinājās 2014./2015. gada sezonā.