Hokejs
2023. gada 26. maijs, 13:37

Video: Kā Kanādas hokeja izlase ar latvieša palīdzību izcīnīja zeltu

Jauns.lv

Dāvis Mednieks ir latvietis, kurš ikdienā nodarbojas ar nekustamā īpašuma biznesu, bet reizi gadā kļūst par Kanādas hokeja izlases video trenera asistentu. Tā viņš 2021. gadā ieguva pasaules čempionāta zelta medaļu.

Dāvis hokeju spēlēja kopš četru gadu vecuma, un, kā pats saka, viņam tīri labi izdevās, bet diemžēl traumas dēļ slidas nācās nolikt malā. Pateicoties draudzībai ar Viesturu Koziolu, Dāvis iepazinās ar Kanādas izlases menedžmentu – vispirms palīdzēja izlasei ar sadzīvisku jautājumu kārtošanu, kad hokeja pirmsācēji viesojās Rīgā, vēlāk kļuva par trenera video asistentu: pētīja pretinieka darbības, meklēja iespējamos pārkāpumus utt. Šogad gan Dāvis čempionātā kā trenera asistents nepiedalās.

foto: Ekrānuzņēmums
Dāvis hokeju spēlēja kopš četru gadu vecuma, un, kā pats saka, viņam tīri labi izdevās, bet diemžēl traumas dēļ slidas nācās nolikt malā.

Zviedrijas hokejisti ceturtdien Rīgā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar rezultātu 1:3 zaudēja mājiniecei Latvijai, kas pirmo reizi vēsturē iekļuva pusfinālā.

Dāvis Mednieks, kurš reizi gadā kļūst par Kanādas hokeja izlases video trenera asistentu

Dāvis Mednieks ir latvietis, kurš ikdienā nodarbojas ar nekustamā īpašuma biznesu, bet reizi gadā kļūst par Kanādas hokeja izlases video ...

gallery icon
9

Zviedri dominēja, izdarīja gandrīz trīsreiz vairāk metienu pa vārtiem (41:15), taču spēja gūt tikai vienus vārtus. Palika neizmantotas arī visas vairākuma iespējas.

Pusfinālā Latvija sestdien, 27. maijā Tamperē plkst.14.20 tiksies ar Kanādu, bet plkst.18.20 ASV spēlēs ar Vāciju.

Izcilais Šilovs un mūsu varoņu pašaizliedzība ieved Latviju vēsturiskā pusfinālā

Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien pirmo reizi vēsturē iekļuva pasaules čempionāta pusfinālā, ceturtdaļfinālā Rīgā ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) ...

gallery icon
22

Skaties video un uzzini vairāk par Dāvja uzdevumiem, čempiona titulu un citiem latvieša piedzīvojumiem.