foto: Getty Images via AFP/Scanpix
Makdeivids atzīts par aizvadītās nedēļas NHL spožāko zvaigzni
Edmontonas "Oilers" centra uzbrucējs Konors Makdeivids.
Hokejs
2022. gada 5. decembris, 22:11

Makdeivids atzīts par aizvadītās nedēļas NHL spožāko zvaigzni

Jauns.lv / LETA

Edmontonas "Oilers" centra uzbrucējs Konors Makdeivids atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, vēsta turnīra rīkotāji.

Otrās zvaigznes godu izpelnījies Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo "Sabres" vienībā Dilans Kozenss, bet par trešo labāko atzīts Dalasas "Stars" uzbrucējs Džeisons Robertsons, kurš bija pagājušās nedēļas spožākā zvaigzne.

Makdeivids pagājušajā nedēļā četros mačos guva piecus vārtus un tika pie sešām rezultatīvām piespēlē, palīdzot "Oilers" tikt pie trīs uzvarām. 

Rezultatīvākajā nedēļas mačā pret Monreālas "Candiens" viņš izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Makdeivids šobrīd ir līgas rezultatīvākais spēlētājs (47), kā arī ir līderis rezultatīvajās piespēlēs (26).

Tikmēr Kozenss aizvadītajā nedēļā četrās spēlēs spēja gūt četrus vārtus un asistēt vēl piecos vārtu guvumos. Mačā pret Detroitas "Red Wings" viņš izcēlās ar diviem vārtiem, otro reizi NHL karjerā vienā spēlē gūstot vairāk nekā vienus vārtus. 21 gadu vecais uzbrucējs šosezon 25 mačos guvis deviņus vārtus un sakrājis 15 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Robertsons trīs spēlēs "Stars" labā guva piecus vārtus, pievienojot vēl vienu rezultatīvu piespēli. Viņš ir ticis pie rezultativitātes punktiem jau 18 spēlēs pēc kārtas un pagaidām ir līgas labākais vārtu guvējs šajā sezonā (23).