foto: imago images/Gribaudi/ImagePhoto
Slavens Argentīnas izlases futbolists beidz karjeru un kļūst par basketbolistu
Rodrigo Palasio savas karjeras pēdējās 13 sezonas pavadījas futbola klubos.
Basketbols
2022. gada 5. oktobris, 17:12

Slavens Argentīnas izlases futbolists beidz karjeru un kļūst par basketbolistu

Jauns.lv

Bijušais Milānas “Inter” un Argentīnas futbola izlases uzbrucējs Rodrigo Palasio noslēdzis futbolista karjeru un tagad izvēlējies basketbola ceļu.

Kā vēsta Basketnews.com, viņš kļuvis par Itālijas pēc spēka sestā basketbola līgas kluba “Polisportiva Garegnano 1976” spēlētāju un jau aizvadījis pirmos mačus.

Ja futbola laukumā šobrīd 40 gadus vecais Palasio bija uzbrucējs, tad basketbolā ar 176 centimetriem viņš, visticamāk, vairāk darbosies aizsarga pozīcijā, turklāt tas viņam gana labi padodas.

Palasio savu futbolista karjeru noslēdza Itālijas pēc spēka otrās līgas – B sērijas – klubā “Brescia”, bet spēlējis savulaik arī tādos grandos kā Milānas “Inter”, “Bologna”, “Genoa” un savā dzimtenē slavenajā Bueanosairesas “Boca Juniors”. Kopumā karjeras laikā aizvadītas 607 spēles, kurās gūti 177 vārti. Turklāt 27 spēles aizvadītas arī spēcīgajā Argentīnas futbola izlasē, kuras rindās arī trīs vārtu guvumi.

Karjeras laikā viņš piedalījās arī divās Pasaules kausa izcīņās un divos “Copa America”, palīdzot 2014. gadā Pasaules kausā izcīnīt sudraba godalgas un 2007. gadā kļūt par Dienvidamerikas spēcīgāko komandu.