foto: ekrānuzņēmums no video
Irānā tiesa piespriedusi pakāršanu vēl vienam sportistam
Mehdi Al Huseini, atrodoties ieslodzījumā, kļuvis par Irānas cietumu čempionu cīņas sportā.
Sporta zvaigznes
2021. gada 13. janvāris, 04:44

Irānā tiesa piespriedusi pakāršanu vēl vienam sportistam

Jauns.lv

Tikai dažus mēnešus pēc plašu rezonansi izraisījušās Navida Afkari pakāršanas Irānas cīkstonis Mehdi Al Huseini ticis notiesāts uz nāvi saskaņā ar Taliona principu, vēsta pasaules mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Divdesmit deviņus gadus vecais sportists tika atzīts par vainīgu slepkavībā. Sportists 2015. gadā tika aizturēts aizdomās par slepkavības izdarīšanu grupā.

Hūzestānas reģiona pilsētā Andimeškā dzīvojošais cīkstonis ticis notiesāts ar nāvi pakarot, jo nogalinātā tuvinieki nevēlējās piedot nodarīto, vēsta Vācijas medijs “Deutsche Welle”. Tāpēc tiesa lēma, ka noziegums tiks atdarīts tādā pašā veidā.  

Par notikušo sašutis ir pazīstamais irāņu cīkstonis, Londonas olimpisko spēļu čempions Hamids Sorians, kurš lūdzis Geibi ģimeni piedot jaunajam vīrietim nodarīto, lai nāvessods tiktu atcelts.

Dažādi cilvēktiesību aktīvisti jau pauduši viedokli, ka šāda nāvessodu izpilde būtu reiz jābeidz.

Jauns.lv jau vēstīja, ka septembrī Irānā tika izpildīts nāvessods 27 gadus vecajam cīkstonim Navidam Afkari. Šis notikums izraisīja plašu rezonansi un sašutumu visā pasaulē un pastiprināja ASV sankcijas pret Irānu.

Afkari saņēma divus nāvessodus par piedalīšanos pretvalstiskos mītiņos 2018. gadā. Kā ziņo cilvēktiesību organizācija “The Human Rights Activists News Agency”, Afkari tika spīdzināts, lai piespiestu viņu atzīties noziegumos, kurus patiesībā nebija izdarījis.

Tēmas