foto: imago images/Beautiful Sports/Scanpix
Parahokejs izvirza mērķi kļūt par populārāko komandu parasporta veidu
Hokejs
2020. gada 13. augusts, 21:10

Parahokejs izvirza mērķi kļūt par populārāko komandu parasporta veidu

Jauns.lv / LETA

Pasaules Ledus parahokeja federācija ("World Para Ice Hockey") izvirzījusi mērķi kļūt par iekļaujošāko un populārāko komandu parasporta veidu, teikts organizācijas stratēģiskajā plānā 2020.-2022.gadam.

Stratēģiskā plāna izstrāde ilga vienu gadu un tās laikā tika izklausīts arī biedru viedoklis. Plāns saskaņots ar Starptautiskā Paralimpiskās komitejas (IPC) labas pārvaldības principiem.

Plānā iekļauta jauna vīzija - kļūt par populārāko un iekļaujošāko komandu parasporta veidu. Tāpat organizācija izvirzījusi sev misiju vadīt, pārvaldīt un atbalstīt parahokeju.

"Iesaistoties neskaitāmi daudz cilvēkiem un veicot milzīgu darbu, piecu desmitgažu laikā esam veikuši tālu ceļu. Tagad ir laiks plānu pielietot darbībā, lai mūsu vīzija kļūtu par realitāti," IPC citē "World Para Ice Hockey" vadītājas Mišeles Laflammes teikto.

Plānā iekļautas arī trīs stratēģiskās prioritātes: sportistu piesaiste caur attīstības programmām, ilgtermiņa stratēģija pastāvīgu sacensību izveidē un laba un caurskatāma pārvaldība.

Latvijā šo sporta veidu attīsta 2018.gadā reģistrētā biedrība "Latvijas Para Ledus Hokeja Federācija" (LPLHF).

Para ledus hokejs ir komandas sporta spēle uz ledus, analoga hokejam ar ripu, taču domāta cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kur tiek izmantotas speciālas sporta kamanas un papildus aprīkojums. Komandā ir līdz 15 dalībnieku un tās sastāvā paralēli var piedalīties dažādu dzimumu atlēti.