Sporta zvaigznes
2020. gada 31. marts, 13:21

Olimpiskai leģendai pagalam vieglprātīgs viedoklis par karantīnu un pašizolāciju: "Mums, ko, drīz vēl elpot aizliegs?"

Jauns.lv

Vienai no ziemas olimpisko spēļu leģendām Anfisai Rezcovai sasniegumu saraksts ir tiešām iespaidīgs - piecas olimpiskās medaļas, no kurām trīs zelta turklāt divos dažādos sporta veidos. Rezcova ir vienīgā, kas spējusi triumfēt gan slēpošanas stafetē, gan biatlonā individuāli un stafetē. Turklāt visi šie zelti izcīnīti trīs dažādās olimpiskajās spēlēs, startējot zem trīs dažādiem karogiem (PSRS, NVS un Krievijas). Pēdējos gados viņa pievērsusies komentētājas arodam un nereti iekuļas pamatīgos skandālos.

Vēl pavisam nesen Rezcova leģendārā francūža Martēna Furkada no norvēģu biatlonistu sasniegumos vainoja dopingu, kas izraisīja skaļu skandālu biatlona pasaulē, jo pati iepriekš atzinusies, ka savas karjeras laikā brīžiem apzināti lietojusi aizliegtas vielas. Tomēr viņas pēdējie izteikumi laikrakstam "Sport-Ekspress", šķiet, vēl vairāk liek apšaubīt šīs savulaik spožās sportistes domātspēju, jo viņa konkrēti atzinusi, ka neievēro nekādu karantīnu vai pašizolāciju, kas noteikta arī Krievijā.

"Karantīna? Es to neievēroju, braucu ciemos - kas mums par to būs? Ar radiniekiem pastaigājos pa mežu, aizbraucu ciemos pie brāļa. Manam mazdēlam ir gads - viņu vajag turēt četrās sienās būtu nepareizi. Tāpat neviens, vai palīdz tās sejas maskas jeb nepalīdz. Kā var kaut ko ievērot? Labāk dzīvot tāpat kā līdz šim, nepiesārņojot savas smadzenes. Tagad arī tik aktīvi runā, ka tiks piešķirti sodi, bet kur ir konkrēts likums? Tagad aktīvi tiek kritizēti cilvēki, kuri aizbrauc cept šašlikus. Sēž cilvēki ar savām ģimenēm, nevienam netraucē. Kas gan viņi par vīrusa nēsātājiem? Mums, ko, drīz vēl elpot aizliegs? Tāda sajūta, ka kādam vienkārši gribas kaut ko vairāk aizliegt!" Rezcova šādi paudusi attieksmi pret Covid-19, kas pasaulē prasījis jau teju 40 000 cilvēku dzīvību.

Viņas viedokli nespēj saprast arī kolorītais un nereti pretrunīgi pārdomu pilnais Krievijas vadošais biatlona komentētājs Dmitrijs Guberņevs, kurš savos sociālo tīklu kontos asi kritizējis savu šā brīža kolēģi.

"Anfisa Rezcova apgalvo, ka viņai nospļauties uz karantīnu. Viņas attieksme šajā brīdī šķiet vienkārši pretīga. Tādi cilvēki ir jāsauc pie atbildības. Cilvēcei ir nopietni draudi, bet, jums Rezcova, vajadzētu vismaz nokaunēties par šausmīgajiem vārdiem, ko esat teikusi publiski," tā Rezcovas sacīto komentējis Guberņevs, kurš savā "Instagram" kontā mudina cilvēkus nekļūt par "nāves tirgoņiem" un būt apzinīgiem.