Basketbols
2020. gada 3. janvāris, 10:43

Porziņģis nespēlē "Mavericks" uzvarā pār Kuruca "Nets"

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien izlaida otro Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) maču pēc kārtas, taču tas netraucēja viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" savā laukumā uzvarēt Bruklinas "Nets", kuras labā Rodions Kurucs sakrāja astoņus punktus.

"Mavericks" mājās pārspēja Bruklinas "Nets" ar rezultātu 123:111 (31:30, 29:35, 33:28, 30:18).

Porziņģis uzvarētāju rindās nespēlēja ceļgala sāpju dēļ.

Tikmēr Kurucs "Nets" rindās laukumā pavadīja 17 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā realizēja divus no četriem divpunktu un vienu no sešiem trīspunktu metieniem, kā arī vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņa kontā arī pa trim rezultatīvām piespēlēm un atlēkušajām bumbām, pa divām pārķertām bumbām un personiskajām piezīmēm, kā arī +/- rādītājs septiņi.

foto: AP/Scanpix
Astoņi punkti ir atkārtots Rodiona Kuruca šīs sezonas rekords. Iepriekšējo reizi viņš astoņus punktus guva pret Porziņģa bijušo komandu Ņujorkas "Knicks".

Dalasas komandā rezultatīvākais ar 31 punktu, 13 atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Luka Dončičs, 25 punkti Setam Karijam, bet 18 punkti - Maksi Klēberam.

Viesiem septiņi basketbolisti sasniedza vismaz desmit gūto punktu robežu, rezultatīvākajam ar 19 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm esot Spenseram Dinvīdijam, bet 14 punkti Džanana Musas rēķinā.

"Mavericks" ar 22 uzvarām 34 mačos ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Nets" ar 16 panākumiem 33 dueļos ir septītā Austrumos.

Dalasas vienība sešu mājas maču sēriju turpinās svētdien, uzņemot Šarlotes "Hornets", bet "Nets" tajā pašā dienā uzņems čempionvienību Toronto "Raptors".