foto: Edijs Pālens/LETA
Šmēdiņš/Samoilovs un Pļaviņš/Točs iesoļo Portugālē notiekošā četru zvaigžņu PK posma "play-off"
Šmēdiņš/Samoilovs D grupas pirmajā mačā ar 2-0 (21:15, 21:17) uzvarēja slovēņus Nejcu Zemļaku un Danijelu Pokeršniku, kuri izlikti ar 29.numuru.
Citi sporta veidi
2018. gada 6. jūlijs, 15:29

Šmēdiņš/Samoilovs un Pļaviņš/Točs iesoļo Portugālē notiekošā četru zvaigžņu PK posma "play-off"

LETA

Latvijas pludmales volejbola pāri Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs piektdien iekļuva Portugāles kūrortpilsētā Ešpiņu notiekošā Pasaules kausa četru zvaigžņu posma izslēgšanas sacensībās.

Turnīrā ar ceturto numuru izliktie Šmēdiņš/Samoilovs D grupas pirmajā mačā ar 2-0 (21:15, 21:17) uzvarēja slovēņus Nejcu Zemļaku un Danijelu Pokeršniku, kuri izlikti ar 29.numuru.

Līdz ar to Latvijas duets spēkosies par pirmo vietu apakšgrupā, kur viņu pretinieki būs ar 20.numuru izliktie brazīlieši Rikārdu Alešs Kosta Santuss un Gutu Karvaļāiss. Brazīlijas pāris pirmajā cīņā ar 2-1 (19:21, 24:22, 15:12) pārspēja ar 13.numuru izliktos amerikāņus Džeikobu Gibsu un Teiloru Krabu.

Tikmēr turnīrā ar 11.numuru izliktie Pļaviņš un Točs G apakšgrupas mačā ar 2-0 (21:18, 21:19) pārspēja lietuviešus Arnu Rumševiču un Luku Kazdaili, kuriem turnīrā piešķirts 23.numurs.

Cīņā par pirmo vietu apakšgrupā latvieši tiksies ar amerikāņiem Džonu Haidenu/Teodoru Branneru vai Mailsu Evansu/Viljamu Kolinski, kuriem tikuši attiecīgi septītais un 26.numurs.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Šmēdiņš/Samoilovs izcīnīja bronzu Polijas galvaspilsētā Varšavā notikušajā četru zvaigžņu posmā. Vēl martā viņi ieguva bronzu ASV notikušajā Fortloderdeilas piecu zvaigžņu turnīrā, kamēr maijā Latvijas duets bija ceturtais citā ASV notikušajā turnīrā Hantingtonbīčā, kam savukārt bija piešķirtas četras zvaigznes.

Teicami šīs sacensības uzsākušas Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras pirmajās divās spēlēs guva uzvaras, tostarp pār spēcīgajām brazīlietēm Barbaru Seišasu de Freitasu un Fernāndu Alvisu.

Līdz ar to sacensību 18.numurs no Latvijas nodrošinājis automātisku iekļūšanu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, ko aizvadīs piektdienas vakarā.

Pirms tam trešdien šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja cits Latvijas sieviešu duets Alise Lece un Ilze Liepiņlauska, kuras zaudēja izšķirošajā - otrajā - kārtā.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.