foto: Edijs Pālens/LETA
NHL pārbaudes spēlēs neuzspēlējušo Binduli nosūta uz AHL
Kristofers Bindulis šī gada pavasarī Latvijas izlases rindās debitēja pasaules čempionātā.
Hokejs
2017. gada 25. septembris, 16:53

NHL pārbaudes spēlēs neuzspēlējušo Binduli nosūta uz AHL

LETA

Tā arī nevienā Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes mačā neuzspēlējušais latviešu aizsargs Kristofers Bindulis nosūtīts uz Vašingtonas "Capitals" fāmrklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Bindulis uz AHL komandu Hēršijas "Bears" nosūtīts kopā ar vēl 15 citiem hokejistiem, kuri nespēja izturēt atlasi "Capitals" treniņnometnē.

Pašlaik 22 gadus vecais Bindulis treniņnometnes laikā tā arī neuzspēlēja nevienā "Capitals" pārbaudes mačā, turklāt nebija atrodams nevienā spēles pieteikumā.

Latviešu aizsargs martā noslēdza trīs gadu līgumu ar "Capitals" un sākotnēji tika nosūtīts uz "Bears", kur gan nepiedalījās nevienā spēlē, jo esot bijušas problēmas ar dokumentu nokārtošanu. Toties hokejists pievienojās Latvijas izlasei, iekļūstot sastāvā dalībai pasaules čempionātā, piecos mačos ar rezultativitāti gan neatzīmējoties.

Iepriekšējo sezonu Bindulis pavadīja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, kur 28 spēlēs izcēlās ar vieniem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Līdz ar to NHL treniņnometnēs palikuši vairs tikai trīs Latvijas hokejisti - kopā ar Bufalo "Sabres" ir uzbrucējs Zemgus Girgensons, pēdējo divu gadu Stenlija kausa čempiones Pitsburgas "Penguins" rindās ir cits uzbrucējs Teodors Bļugers, bet Kolumbusas "Blue Jackets" rindās vietu cenšas izskarot vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks. Tikmēr uz fārmklubiem nosūtīti vārtsargs Kristers Gudļevskis (Ņujorkas "Islanders"), uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals (Toronto "Maple Leafs") un vēl viens uzbrucējs Rūdolfs Balcers (Sanhosē "Sharks").

Jaunā NHL sezona tiks ievadīta 4.oktobrī.