„Lakers” atkal vadībā
Basketbols
2009. gada 24. maijs, 14:06

„Lakers” atkal vadībā

Jauns.lv

Pagājušajā naktī tika aizvadīta NBA trešā rietumu konferences finālspēle, kurā Loasandželosas „Lakers” viesos ar 103:97 pārspēja Denveras „Nuggets” basketbolistus.

Uzvarētājiem 41 punkts, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles Kobe Braiantam, bet 20 punkti un 11 atlēkušās bumbas Pau Gazolam, savukārt,  mājiniekiem 21 punkts un piecas atlēkušās bumbas Karmelo Antonijam, bet 18 punkti,  sešas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles Čonsijas Billapsam.

Mājinieki „Nuggets” basketbolisti jau no spēles sākuma izvirzījās vadībā, taču „Lakers” visu spēli turējās līdzi. Trīs reizes spēlē Denveras basketbolisti prata iegūt astoņu punktu pārsvaru, taču visas reizes losandželosieši prata atspēlēties. Mača izskaņā spēle notika „punkts punktā”, kamēr vienu minūti un deviņas sekundes līdz spēles beigām Kobe Braiants nerealizēja sarežģītu trīspunktu metienu, bet „Nuggets” spēlētājs Nene Hilario nespēja iemest no groza apakšas, kā arī Karmelo Antonijs kļūdījās un nopelnīja savu sesto piezīmi. „Lakers” galotnē realizēja septiņus soda metienus no astoņiem, neļaujot Denveras spēlētājiem pietuvoties.

Austrumu finālsērijā līdz četrām uzvarām Losandželosas basketbolisti ir izvirzījušies vadībā ar 2:1. Nākamā spēle notiks naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika Denverā.

Izmantotie resursi: NBA.com

Kristaps Saulītis/ foto: AFP