Pirms čempionāta Zvirgzdiņš paliek bez pamatdarba
Vai neskaidrība par nākotni Ainara Zvirgzdiņa dzīvē nekaitēs Latvijas sieviešu basketbola izlasei?
Basketbols
2009. gada 27. maijs, 12:20

Pirms čempionāta Zvirgzdiņš paliek bez pamatdarba

Jauns.lv

Kāpēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas pagājušās sezonas čempionvienību nākamajā sezonā netrenēs valstsvienības treneris Ainars Zvirgzdiņš un komanda nespēlēs arī Eirokausos?

Par iemesliem kasjauns.lv pastāstīja SK „Cēsis” tehniskais direktors Krišjānis Kļaviņš: „SK „Cēsis” jau pēc pagājušās sezonas noteica mērķus nākamajai – uzvarēt Eiropas kausā. Treneris nosauca spēlētājas, ar kurām spētu to paveikt, es sarēķināju izmaksas, diemžēl ar mūsu pašreizējām finansēm izrādījās par maz, un līdz maija vidum vajadzīgo summu savākt man neizdevās, tāpēc nav jēgas pašiem mānīt sevi un izniekot viena no Eiropas Top 5 trenera potenciālu.”

Vēl SK „Cēsis” tehniskais direktors pastāstīja, ka ar pagājušās sezonas beigu sastāvu viņi varētu cīnīties par Eiropas kausu, bet, budžetu palielinot par 20–30 procentiem, kausu varētu diezgan droši izcīnīt.

Krišjānis Kļaviņš par nākamo sezonu: „Mēs jau janvārī pateicām, ka, uzvarot Latvijas Sieviešu basketbola līgā, Eirolīgā mēs nespēlēsim. Nākamajā gadā mērķis cīnīties par uzvaru LSBL  paliek nemainīgs, klubs startēs arī Baltijas Sieviešu basketbola līgā. Mēs joprojām paliekam profesionāls klubs, kas trenēsies divas reizes dienā, un spēlētājas par to saņems algu, visticamāk, mazāku nekā iepriekš. No  atbalstītājiem neviens nav mūs pametis, vienkārši visiem klājas grūtāk, bet ceram, ka nākotnē viss uzlabosies.”

Kristaps Saulītis/ Foto: izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīvs, LETA

Tēmas