Hokejs
2009. gada 4. jūlijs, 15:34

IIHF neizskata Eirotūres izmaiņas

Jauns.lv

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) neizskata Eirotūres reorganizācijas jautājumu, piektdien paziņoja Krievijas hokeja federācija.

IIHF informēja, ka tā tikai formāli saskaņo Eirotūres posmu rīkošanas laiku, bet ar sacensību organizēšanu vai reorganizēšanu tai nevar būt nekāda sakara. Eirotūres organizatoriskie jautājumi ir četru nacionālo federāciju ziņā, uzsvērts IIHF paziņojumā. Eirotūrē spēlē Krievija, Čehija, Zviedrija un Somija.

IIHF nav arī saņēmusi iesniegumu no kādas nacionālās federācijas ar informāciju par vēlmi mainīt Eirotūres formātu, tādēļ jautājums netiek izskatīts.

Jau ziņots, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksandrs Medvedevs informējis IIHF par Krievijas vēlmi rīkot Eiropas čempionātu, kas aizstātu hokeja lielvalstīs ne īpaši populārās Eirotūres sacensības.

Pēc Medvedeva teiktā, IIHF ir saņēmusi vairākus piedāvājumus par Eiropas valstsvienību turnīra rīkošanu. Vienu piedāvājumu IIHF prezidentam Renē Fāzelam izteikuši skandināvi, bet KHL no Krievijas puses iesaka rīkot nopietnu turnīru, ko varētu nosaukt par Eiropas čempionātu.

Medvedevs saskata iespēju reizi gadā rīkot valstsvienību turnīru, kurā piedalītos vismaz sešas nacionālās izlases, nevis četras komandas kā Eirotūrē. Turnīrs pārmaiņus notiktu Eiropas lielāko hokeja valstu galvaspilsētās.

BNS