VEF spēlēs pret grieķu "Panellinios"
Basketbols
2009. gada 8. jūlijs, 16:24

VEF spēlēs pret grieķu "Panellinios"

Jauns.lv

„VEF Rīga” tiksies ar Grieķijas „Panellinios” basketbolistiem Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas kārtā, par trešdien Barselonā notikušās izlozes rezultātiem informēja Latvijas klubs.

Pirmā spēle „VEF Rīgai” kā kvalifikācijā neizliktai komandai būs jāaizvada savā laukumā, un paredzams, ka tas būs 19. oktobrī. Atbildes spēle Atēnās būs nedēļu vēlāk. Plānots, ka „VEF Rīga” mājas spēles Eiropas kausa izcīņā aizvadīs „Arēnā Rīga”.

„VEF Rīga” galvenais treneris Valdis Valters izteicās, ka „Panellinios” pretiniekos saņemt nav gribējis. „Tas ir spēcīgs klubs ar lielu budžetu, un pagājušajā sezonā viņi labi spēlēja,” paskaidroja treneris.

Labprātāk „VEF Rīga” pretiniekos Valters būtu redzējis Maskavas „Dinamo” vai Spānijas klubu „Valencia Basket”. Plašāku informāciju par Grieķijas komandu Valters tikai sāks apzināt, jo klubi vēl ir sastāvu formēšanas posmā. Tuvāk nedēļas beigām arī „VEF Rīga” plāno paziņot par vairāku spēlētāju nolīgšanu. „Kad būs parakstīti līgumi, tad arī paziņosim,” sacīja Valters.

Vieta Eiropas kausa pamatturnīrā jau ir garantēta 18 komandām, kam pievienosies seši klubi, kas izstāsies Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā. Vēl astoņus pamatturnīra dalībniekus noteiks kvalifikācijas turnīra pāros. Grupu turnīru izloze notiks rudenī. Eiropas kausa kvalifikācijas kārtā zaudējušās komandas Eiropas klubu sezonu varēs turpināt Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņā.

BNS/Foto: LETA