2009. gada 13. septembris, 22:18

"Dinamo/juniors" pirmā uzvara Baltkrievijas čempionātā

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo juniors" svētdien Novopolockā pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 uzvarēja vietējo "Himik-SKA", gūstot pirmo uzvaru Baltkrievijas atklātajā hokeja čempionātā šajā sezonā.

Otrs Latvijas klubs "Liepājas metalurgs" arī pēcspēles metienos ar 2:3 zaudēja HK "Vitebsk" spēlētājiem, informē organizatori.

"Dinamo juniors" tika pie pirmās uzvaras piecos mačos. Pamatlaikā pēc Mika Indraša un Armanda Bērziņa metieniem rīdzinieki 43. minūtē bija vadībā ar 2:0, taču trešā perioda vidū divās minūtēs zaudēja divus vārtus. Pagarinājumā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles "bullīšos" Indrašis astotajā metienu sērijā guva uzvaras vārtus.

"Liepājas metalurgs" pēcspēles metienus aizvadīja otro maču pēc kārtas, un otro reizi nācās zaudēt. Liepājnieki realizēja divus "bullīšus", kad precīzi bija Aldis Āboliņš un Valērijs Fiļimonovs, bet "Vitebsk" hokejisti Dmitriju Žabotinski pārspēja trīs reizes. Uzvarētāji tika noskaidroti tikai desmitajā metienu sērijā.

Pamatlaikā "metalurgu" labā vārtus guva Sergejs Daņilovs un Jānis Puriņš. Liepājniekiem piecās šosezon aizvadītās spēlēs ir viena uzvara un četri zaudējumi, kā arī pieci punkti turnīra tabulā.

Baltkrievijas čempionāts:

*"Himik-SKA" - "Dinamo juniors" 2:3 (0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 0:1)

Vārtus rīdziniekiem guva: Miks Indrašis, Armands Bērziņš

HK "Vitebsk" - "Liepājas metalurgs" 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0)

Vārtus liepājniekiem guva: Sergejs Daņilovs, Jānis Puriņš

BNS