Oskars Bārtulis pirmo reizi izsaukts uz NHL
Hokejs
2009. gada 26. oktobris, 09:37

Oskars Bārtulis pirmo reizi izsaukts uz NHL

Jauns.lv

Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis pirmoreiz savā karjerā izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Filadelfijas „Flyers”.

Latvijas hokejists iepriekšējās sezonas pavadīja „Flyers” Amerikas hokeja līgas (AHL) fārmklubā „Phantoms”, kurš no šī gada bāzējas Ņujorkas priekšpilsētā Adirondakā. Bārtulis ir vienīgais hokejists, kuru šobrīd „Flyers” vienība izsaukusi uz galveno komandu.

Kā vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā, latvietim piešķirts 38.numurs. Šosezon aizvadītajās astoņās spēlēs AHL Bārtulis guva vienus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja 12 soda minūtes.

Pirms sezonas Bārtulis ar „Flyers” komandu piedalījās divās pārbaudes spēlēs, rezultativitātes punktus negūstot. Pagājušajā sezonā vēl Filadelfijas „Phantoms” komandā Bārtulis aizvadīja 84 spēles, gūstot divus vārtus un izdarot 11 rezultatīvas piespēles. Tāpat latvietis nopelnīja 63 soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -3. „Flyers” komanda Bārtuli jauno spēlētāju draftā izvēlējās 2005.gada trešajā kārtā ar kopējo 91.numuru.

NHL regulārā čempionāta kopvērtējumā „Flyers” komanda pašlaik ar 11 punktiem astoņās spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē. Šīs sezonas sākumā NHL spēlēja tikai divi Latvijas hokejisti - Raitis Ivanāns, kurš pārstāv Losandželosas „Kings” komandu, un Kārlis Skrastiņš no Dalasas „Stars” vienības.

LETA/Foto: No Oskara Bārtuļa privātā arhīva