Citi sporta veidi

Latvijā uzaugušajam handbolistam Pētersonam seši vārti Eiropas čempionāta spēlē

Jauns.lv

Īslandes handbola izlase, kuras rindās spēlē Latvijā izaugušais, bet tagad šo valsti pārstāvošais Aleksandrs Pētersons, ceturtdien Eiropas čempionātā (EČ) otro reizi spēlēja neizšķirti, liecina organizatoru informācija.

Latvijā uzaugušajam handbolistam Pētersonam seši v...

Īslandes un čempionāta saimnieku Austrijas izlases spēle beidzās neizšķirti 37:37. Pētersons guva sešus vārtus. Jau ziņots, ka pirmajā spēlē Īslande cīnījās neizšķirti 29:29 ar Serbiju. Citā B grupas spēlē Dānija tika pie otrās uzvaras ar 28:23 pārspējot serbus.

A grupā otro uzvaru izcīnīja Horvātija, ar 28:25 uzvarot Ukrainu, bet Norvēģija ar 28:24 pārspēja Krieviju.

Pēc priekšsacīkstēm trīs labākās komandas, ņemot pirmajā posmā gūtos punktus pret pārējām divām labākajām savas grupas komandām, izveidos divus sešiniekus no A un B, kā arī C un D grupām, aizvadot vēl pa trim spēlēm, lai noskaidrotu pusfinālistus. Jaunie Eiropas čempioni kļūs zināmi 31. janvārī.

Latvijas handbolisti kvalifikācijas turnīrā, kas notika no 2008. gada oktobra līdz 2009. gada jūnijam, savā grupā palika ceturtie pēc Francijas, Čehijas un Portugāles, atstājot aiz sevis vien Luksemburgu. Ar Portugāli un Luksemburgu Latvija bija vienā grupā 2011. gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kur grupā zaudēja abās spēlēs, kas notika pagājušajā nedēļā.

BNS