2010. gada 18. septembris, 19:33

HK "Rīgai" MHL čempionātā kārtējā uzvara pamatlaikā

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" jauniešu komanda "Rīga" sestdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē izbraukumā atkārtoti ar rezultātu 5:4 (2:3, 2:1, 1:0) uzvarēja Čerepovecas "Almaz" vienību.

"Rīga" komandai tā bija septītā uzvara šosezon.

Aizvadītajā mačā Latvijas kluba labā divus vārtus guva Māris Bičevskis, bet vienu reizi precīzi bija Raimonds Vilkoits, Juris Upītis un Miks Indrašis. Tikmēr "Alzmaz" vienībā ar diviem gūtajiem vārtiem izcēlās Dmitrijs Orlovs, savukārt vienu reizi precīzi bija Ivans Čebotars un Aleksejs Zajcevs

Jau pēc nospēlētām 35 sekundēm Vilkoits atklāja rezultātu, bet "Almaz" komanda atbildēja ar trīs gūtajiem vārtiem pēc kārtas, tomēr līdz pirmās trešdaļas beigām Bičevskis vienus vārtus atguva. Otro trešdaļu rīdzinieki uzsāka aktīvāk un spēles 32.minūtē Upītis izlīdzināja rezultātu 3:3, bet nepilnas sešas minūtes vēlāk Indrašis jau izvirzīja "Rīgas" komandu vadībā, taču astoņas sekundes pirms otrās trešdaļās beigām Orlovs atkārtoti izlīdzināja rezultātu. Trešās trešdaļas astotajā minūtē Bičevskis guva savus otros vārtus un izvirzīja "Rīga" komandu vadība ar 5:4, bet atlikušajā spēles laikā abas komandas bīstamus momentus neizveidoja un "Rīga" svinēja uzvaru.

Pēc šīs spēles Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijā "Rīga" ar 20 punktiem astoņās spēlēs ieņem pirmo vietu, bet "Almaz" ar astoņiem punktiem atrodas sestajā vietā.

Piektdien abu komandu pirmajā mačā "Rīga" uzvarēja ar rezultātu 8:6 (3:3, 3:1, 2:2). Kā ziņots, arī iepriekšējās divas spēles MHL turnīrā "Rīga" aizvadīja izbraukumā, kad divreiz tikās ar Jaroslavļas "Loko" vienību. Pirmajā mačā rīdzinieki zaudēja ar 1:3, bet otrajā spēlē "Rīga" revanšējās ar 4:2. Nākamos astoņus MHL turnīra mačus "Rīga" aizvadīs savā laukumā.

MHL tika izveidota 2009.gada 26.martā un šobrīd līgā ir apvienoti 29 klubi no Krievijas, Latvijas un Baltkrievijas. MHL galvenā balva, kuru iegūst čempioni, ir leģendārā hokejista Vladimira Harlamova vārdā nosauktais kauss. Pirmais MHL čempionāts sākās 2009.gada 4.septembrī, bet par pirmajiem Harlamova kausa ieguvējiem 2010.gada pavasarī kļuva Magņitogorskas "Staļnije ļisi".

"Rīga" spēlē MHL turnīra Rietumu konferencē un tās mērķis ir iekļūt izslēgšanas cīņās.

LETA