HK "Rīga" grauj spēcīgo Minskas "Minskije zubri". 8:1
Māris Bičevskis bija viens no veiksmīgākajiem HK "Rīga" rindās.
2010. gada 4. novembris, 22:03

HK "Rīga" grauj spēcīgo Minskas "Minskije zubri". 8:1

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" jauniešu komanda "Rīga" ceturtdien MHL turnīra regulārā čempionāta spēlē ar 8:1 (2:1, 2:0, 4:0) savā laukumā sagrāva spēcīgo Minskas "Minskije zubri", kas ir vieni no sīvākajiem konkurentiem cīņā par pirmo vietu divīzijā.

Līdz ar to "Rīga" hokejisti izcīnīja jau sesto uzvaru pēc kārtas, turpinot vienības rekordsēriju.

Latvijas kluba labā pa vieniem vārtiem guva Juris Upītis, Edgars Dīķis, Māris Bičevskis, Vitālijs Karamnovs, Artūrs Mickēvičs, Kirils Tambijevs, Kārlis Kalvītis un Miks Indrašis, bet viesu rindās vienīgo precīzo metienu izpildīja Ņikita Feoktistovs.

Spēles rezultāts tika atklāts septītajā minūtē, kad uzreiz pēc uzvarēta iemetiena Raimonds Vilkoits piespēlēja vārtu priekšā esošajam Upītim un saspēle starp vienības rezultatīvākajiem spēlētājiem noslēdzās ar vārtu guvumu. Turpinājumā spēles rezultāts nemainījās vairāk nekā desmit minūtes, tomēr pusotru minūti pirms trešdaļas beigām, spēlējot vairākuma, Feoktistovs rezultātu izlīdzināja. Tomēr ar to vēl pirmā trešdaļa nebeidzās un trīs sekundes pirms tās beigām Dīķis jau atkal vadībā izvirzīja rīdziniekus - 2:1. Arī Latvijas komanda šajā epizodē izmantoja vairākumu. Otro trešdaļu aktīvāk sāka viesi, bet vārtus atkal guva mājinieki, kad 13.minūtē precīzs bija Bičevskis. Turpinājumā iniciatīvu jau pārņēma mājinieki, kas izpaudās vārtu guvumā un 57 sekundes pirms perioda beigām Karamnovs ar metienu virs pretinieku vārtsarga Denisa Kovaļova pleca jau panāca 4:1. Trešās trešdaļas pašā sākumā neilgā brīdī precīzi bija arī Mickēvičs un Tambijevs, panākot 6:1 un pilnībā izšķirot spēles likteni. Trešdaļas turpinājumā spēle kļuva asāka un pēc rupja pārkāpuma pret Elviju Biezo laukumā sākās kautiņš. Pēc notikušā cīņas gaita kļuva mierīgāka, tomēr spēles beigās nepilnas minūtes laikā Kalvītis un Indrašis guva vēl pa vieniem vārtiem un cīņa noslēdzās ar rezultātu 8:1.

Pēc šī mača Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijā "Rīga" ar 45 punktiem 20 spēlēs atguva pirmo vietu, bet "Minskije zubri" ar 39 punktiem 22 mačos atrodas trešajā vietā šajā pašā divīzijā. Otrajā pozīcijā ar 44 punktiem 25 cīņās ir Jaroslavļas "Loko" vienība.

Piektdien abas komandas Piņķos tiksies atkārtoti.

Kā ziņots, pirms šī mača "Rīga" bija devusies trīs izbraukuma spēļu sērijā, kurā pirmajā mačā, pateicoties trīs Vitālija Karamnova gūtajiem vārtiem, ar 4:2 uzvarēja Toljati "Ladja" vienību, pēc tam ar 3:1 uzvarēja Ufas "Tolpar" komandu, bet pēdējā mačā ar 5:1 pieveica Orenburgas "Belije tigri", tiekot pie piektās uzvaras pēc kārtas.

Mača interesantākie momenti:

Pēc šīm divām ar "Minskije zubri" komandu čempionātā būs nedēļu ilgs pārtraukums, bet pēc tam "Rīga" hokejisti dosies astoņas spēles garā un divas nedēļas ilgā izbraukuma sērijā.

LETA/Foto: LETA