Kaspars Cipruss karjeru turpinās Spānijā
Basketbols

Kaspars Cipruss karjeru turpinās Spānijā

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Kaspars Cipruss sezonu turpinās Spānijas trešās spēcīgākās līgas (LEB Silver) klubā Avilas "Ontedoso Carrefour", kas šobrīd kopvērtējumā atrodas pēdējā, 15. vietā.

Kaspars Cipruss karjeru turpinās Spānijā...
Bijušais Latvijas basketbola izlases centrs Kaspars Cipruss karjeru turpinās Spānijas trešajā spēcīgākajā līgā.
Bijušais Latvijas basketbola izlases centrs Kaspars Cipruss karjeru turpinās Spānijas trešajā spēcīgākajā līgā.

Kā ziņots, Cipruss sezonu uzsāka Latvijas klubā "Valmiera", tomēr novembra vidū tika atbrīvots no vienības. Pēc tam viņš trenējās kopā ar Latvijas čempionvienību "Barons", tomēr par līguma noslēgšanu nespēja vienoties. Cipruss aizvadītajās piecās Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīra spēlēs vidēji guva 15,6 punktus un izcīnīja 10,4 atlēkušās bumbas, bet "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijā Cipruss astoņos mačos "Valmiera" komandas sastāvā vidēji izcēlās ar 14,5 punktiem un 8,3 bumbām zem groziem.

Šīs sezonas astoņās spēlēs "Ontedoso Carrefour" komanda tikusi pie vienas uzvaras astoņās spēlēs, kas tai kopvērtējumā dod pēdējo, 15. vietu.

Cipruss varētu debitēt jau nākamajā mačā, kad "Ontedoso Carrefour" komanda sestdien spēkosies ar spēcīgā Barselonas "Regal" fārmklubu.

28 gadus vecā Ciprusa pirmā profesionālā komanda bija ASK/"Brocēni/LMT", kurai viņš pievienojās 1998. gadā, bet Latvijā viņš spēlējis arī Gulbenes "Buku", "Skonto", "Ventspils", "Liepājas Lauvu" un Jelgavas "Zemgale" rindās. Cipruss spēlējis arī Itālijas, Slovēnijas, Polijas, Spānijas, Čehijas klubos, kā arī Apvienoto Arābu Emirātu basketbola komandā "Al Ahli". Dažādos Spānijas klubos basketbolists jau spēlēja no 2003. līdz 2006. gadam.

Cipruss Latvijas izlases rindās ir piedalījies trijos Eiropas čempionāta finālturnīros 2001., 2005. un 2007. gadā.

Tāpat Latvijas basketbolists pēdējos gados arī cenšas nodarboties ar uzņēmējdarbību. Oktobra sākumā viņš reģistrēja sabiedrību ar ierobežotu atbildību (SIA) "Ciprusa basketbola aģentūra". Savukārt maijā Skandināvijas kredītiestādes "Nordea Bank Finland PLC" Latvijas filiāle no spēlētāja un viņa sievas Līgas Cipruses piedzina 212 253 latu parādu.

LETA/Foto: LETA