"Ventspils" basketbolisti iekļūst Eiropas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā
Basketbols
2011. gada 22. februāris, 20:20

"Ventspils" basketbolisti iekļūst Eiropas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā

Jauns.lv

Basketbola klubs "Ventspils" Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma piektajā K apakšgrupas spēlē ar rezultātu 104:69 (31:19, 31:17, 18:16, 24:17) savā laukumā sagrāva Zviedrijas komandu Norčēpingas "Dolphins", garantējot vietu sacensību ceturtdaļfinālā.

Rezultatīvākais "Ventspils" komandā ar 27 gūtajiem punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Artūrs Bērziņš, bet Oricevejinmi Efedžuku guva 26 punktus un izpildīja deviņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Dolphins" komandā 17 punktus guvis Oladapo Ajuba.

Spēle sākās mierīgā cīņā, tomēr nedaudz sekmīgāki bija "Dolphins" basketbolisti, kas panāca 7:2. Ceturtajā minūtē pēc Rašada Andersona precīza tālmetiena ventspilnieki jau izvirzījās vadībā ar 10:9, bet vēl pēc vairākām sekmīgām epizodēm Latvijas klubs panāca arī 14:9. Kopumā pirmajā ceturtdaļā abas komandas sekmīgi uzbruka no tālmetienu līnijas, kas rezultatīvā cīņā "Ventspils" vienībai ļāva atrasties vadībā ar 31:19. Desmit no šiem punktiem guva Artūrs Bērziņš.

Otrā ceturtdaļa sākās ar Māra Gulbja tālmetienu un ventspilnieku vairākām pārtvertām bumbām, kas kopumā no 23:19 pirmās ceturtdaļas otrajā pusē otrās ceturtdaļas trešajā minūtē ļāva Latvijas klubam panākt 41:19. Kaut turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās un tika aizvadīta ar daudzām kļūdām, pēc pirmā puslaika "Ventspils" joprojām atradās stabilā vadībā ar 62:36.

Mača otrajā puslaikā spēles gaita nemainījās - kaut Latvijas klubam bija atslābuma brīži, tas izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru. Pēc trešās ceturtdaļas šajā mačā "Ventspils" atradās vadībā ar 80:52, bet cīņu noslēdza ar 104:69.

Pēc šī mača "Ventspils" ar trijām uzvarām piecās spēlēs garantēja sev vismaz otro vietu K grupā un dalību ceturtdaļfinālā.

Pēdējā kārtā "Ventspils" 1.martā spēkosies ar Francijas komandu "BCM Gravelines", kas savā piektās kārtas cīņā otrdien tiksies ar Portugāles komandu Lisabonas "Benfica".

Ja "Benfica" pieveiks Francijas komandu, bet "Ventspils" pēdējā mačā pārspēs "BCM Gravelines" ar vismaz piecu punktu pārsvaru, tas izcīnīs uzvaru grupā.

Kā ziņots, turnīra otrā posma pirmajā mačā "Ventspils" savā laukumā ar rezultātu 100:65 pārliecinoši uzvarēja "Benfica" basketbolistus, pēc tam ar 75:77 izbraukumā piekāpās "Dolphins" komandai, bet trešās kārtas mačā Latvijas klubs ar 70:74 viesos zaudēja "BCM Gravelines" vienībai.

Savukārt otrā posma pirmajā spēlē "Ventspils" ar 74:71 sīvā cīņā pieveica "Benfica" komandu.

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām un atkal aizvada divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

LETA