2011. gada 20. oktobris, 22:51

MHL jaunākajam hokejistam Bukartam kārtējie vārti

Jauns.lv

Vārtus Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien guva latviešu jaunais uzbrucējs Rihards Bukarts, tomēr viņa pārstāvētā Stupino "Kapitan" vienība ar rezultātu 1:4 (1:0, 0:2, 0:2) savā laukumā piekāpās Balašihas MVD komandai, kurā spēlē cits Latvijas uzbrucējs Artjoms Dašutins.

Bukarts astoņas sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām atklāja cīņas rezultātu, bet atlikušajā laikā precīzi meta tikai MVD hokejisti, pēdējos divus vārtus gūstot 58.minūtē.

Spēles teksta translācijā gan tika ziņots, ka Bukarts izcēlies tikai ar rezultatīvu piespēli, bet oficiālajā protokolā viņam tomēr pieskaitīts vārtu guvums.

Bukarta lietderības koeficients šajā mačā bija neitrāls. Savukārt Dašutins šoreiz laukumā nedevās.

Kā ziņots, abas komandas savā starpā tikās arī trešdien, kad "Kapitan" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:2.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja jaunā Latvijas aizsarga Vladislava Dudina pārstāvētā Kirovočepeckas "Olimpija" komanda, kas ar 2:8 (2:1, 0:5, 0:2) savā laukumā kapitulēja Ufas "Tolpar" vienībai.

Līdz pirmās trešdaļas vidum "Olimpija" spēja izvirzīties vadībā ar rezultātu 2:0, bet turpinājumā "Tolpar" hokejisti atbildēja ar astoņiem bezatbildes vārtiem.

Dudins otrās trešdaļas izskaņā nopelnīja 5+20 minūšu noraidījumu par sitienu pretiniekam galvas un kakla apvidū, kas nozīmē, ka viņam nāksies izlaist vismaz vienu maču. Latvijas aizsarga lietderības koeficients bija neitrāls.

Pēc šīm spēlēm MHL Rietumu konferences Centra divīzijas kopvērtējumā MVD ar 19 punktiem 18 mačos saglabāja pirmspēdējo, septīto, pozīciju, apsteidzot tikai "Kapitan" komandu, kas 18 cīņās iekrājusi 13 punktus.

Savukārt "Olimpija" komanda ar 15 punktiem 17 cīņās joprojām atrodas pēdējā, astotajā, vietā Austrumu konferences Pievolgas divīzijas kopvērtējumā.

Kā ziņots, šosezon MHL A divīzijā spēlē 32 komandas, katrai no tām aizvadot pa 60 spēlēm. Čempionātā otro sezonu aizvada arī Latvijas komanda "Rīga".

Tāpat izveidota arī MHL B divīzija, kurā spēlē Latvijas komandas "Juniors" un "Prizma/Rīga".

Paredzams, ka pēc sezonas četras vājākās A divīzijas komandas un divas spēcīgākās B divīzijas komandas sacentīsies pārejas turnīrā. Četras no šīm komandām iegūs vai saglabās vietu spēcīgāko vidū.

Kasjauns.lv/ LETA