Pieredzējušais "Knicks" basketbolists Džeisons Kids aizturēts par braukšanu dzērumā
Džeisons Kids kopā ar Ņujorkas Knicks ģenerālmenedžeri Glenu Grunvaldu pozē fotogrāfiem.
Basketbols
2012. gada 16. jūlijs, 10:50

Pieredzējušais "Knicks" basketbolists Džeisons Kids aizturēts par braukšanu dzērumā

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) veterāns Džeisons Kids, kurš nesen pievienojies Ņujorkas "Knicks" komandai, svētdien pēc neliela satiksmes negadījuma tika aizturēts uz aizdomu pamata par braukšanu dzērumā, ziņo ASV mediji.

Vēlāk 39 gadus vecais basketbolists atbrīvots pret drošības naudu.

Policijas seržants norādīja, ka Kids aizturēts pēc tam, kad ar savu automašīnu ietriecies telefona stabā. Sportists bija vienīgais, kurš tobrīd atradās mašīnā. Ar nelieliem savainojumiem viņš tika nogādāts vietējā slimnīcā.

Pagājušajā nedēļā Kids, kurš līdz šim pārstāvēja Dalasas "Mavericks" komandu, noslēdza trīs miljonus dolāru (1,7 miljonus latu) vērtu viena gada līgumu ar "Knicks". Vēl pirms došanās uz Dalasu pieredzējušais basketbolists bija spēlējis arī Ņūdžersijā, palīdzot "Nets" vienībai divreiz iekļūt NBA finālā.

Noprotams, ka "Knicks" sastāvā iekļāva Kidu, lai viņš ar savu pieredzi palīdzētu jaunajam spēlētājam un NBA uzlecošajai zvaigznei Džeremijam Linam, ja Ņujorka izlemtu viņu paturēt komandā.

Lai gan "Knicks" galvenais treneris Maiks Vudsons vēl pagājušajā nedēļā norādīja, ka komanda ir gatava cīnīties par jaunās zvaigznes paturēšanu, tomēr 23 gadus vecais Lins sestdien panāca vienošanos ar citu NBA klubu Hjūstonas "Rockets", parakstot līgumu uz četriem gadiem. Kā paredz vienošanās, pirmajās divās sezonās Lina alga būs 10,2 miljoni dolāru (5,72 miljoni latu), bet nākamajās divās - 9,3 miljoni dolāru (5,21 miljons latu).

Pagājušajā sezonā NBA izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Ņujorkas klubs ar 1-4 piekāpās nākamajai čempionvienībai Maiami "Heat".

LETA/Foto: AFP/LETA