Nolans: šī viennozīmīgi būs mūsu svarīgākā spēle čempionātā
"Teikt, ka gaidāmā spēle mums ir svarīga, nozīmē nepateikt neko. Ļoti labi apzināmies, kas ir likts uz kārts," pastāstīja Nolans.
2013. gada 7. maijs, 12:06

Nolans: šī viennozīmīgi būs mūsu svarīgākā spēle čempionātā

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases šodien gaidāmais mačs pret Austrijas valstsvienību pasaules čempionātā tai viennozīmīgi būs līdz šim svarīgākais, uzskata Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Otrdienas rīta treniņā Latvijas izlase uz ledus izgāja 14 laukuma spēlētāju un visu trīs vārtsargu sastāvā. Treniņā nepiedalījās uzbrucēji Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Cipulis, Armands Bērziņš un Miks Indrašis, kā arī aizsargi Agris Saviels, Krišjānis Rēdlihs un Artūrs Kulda.

Treniņā piedalījās aizsargs Georgijs Pujacs, kuram iepriekšējā mačā svētdien pret ASV tika pāršķelta auss, un uzbrucējs Gints Meija, kurš iepriekšējo spēli izlaida cirkšņu problēmu dēļ. Par šo spēlētāju dalību cīņā pret Austriju tiks lemts vēlāk, īsi pirms tās sākuma.

"Teikt, ka gaidāmā spēle mums ir svarīga, nozīmē nepateikt neko. Ļoti labi apzināmies, kas ir likts uz kārts," aģentūrai LETA pastāstīja Nolans. "Tāpat lieliski saprotam, ka mums būs jādemonstrē savs labākais sniegums. Pēc spēles pret Krieviju nākamajā mačā pratām parādīt uzlabotu sniegumu, un šoreiz ir jāpaveic tas pats."

"Šī viennozīmīgi būs mūsu līdz šim svarīgākā spēle čempionātā. Lai mačā pret Krieviju tiktu pie punktiem, mums bija vajadzīga liela veiksmes deva, bet pret ASV nebijām nemaz tik tālu no pārsteiguma sagādāšanas," uzskata treneris. "Austriju varam uzvarēt, ja spēlēsim savā līmenī."

"Par vairāku spēlētāju dalību mačā lemsim tikai pirms pašas spēles. Tas attiecas arī uz Pujacu, jo viņš šorīt vēl nejūtas pietiekoši labi. Lai komandas medicīnas personāls padara savu darbu, un tad skatīsimies, kā spēlētāji jutīsies pirms mača," iespējamo sastāvu uz spēli komentēja Nolans.

"Šodien noteikti laukumā dosies Koba Jass. Komandā ir nepieciešams spēlētājs, kurš, ja neko citu, tad dod tai nepieciešamo dzirksteli," atklāja treneris. Kā zināms, čempionāta pirmos divus mačus K.Jass izlaida diskvalifikācijas dēļ.

Latvijas izlases vārtus mačā pret Austriju sargās Edgars Masaļskis.

Abu komandu cīņa Helsinkos šodien sāksies plkst.16.15. Līdzšinējās divās kārtās gan Latvija, gan Austrija cietusi divas neveiksmes.

Turpmākajos turnīra mačos Latvija ceturtdien tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA