Sotnieks: no Vācijas izlases nekad neko nevar saprast
"Ja godīgi, no vāciešiem nekad neko nevar saprast. Vienu gadu viņi spēlē izcili, bet citu, kā pērn, ļoti slikti," gaidāmos pretiniekus raksturoja Sotnieks.
2013. gada 11. maijs, 12:19

Sotnieks: no Vācijas izlases nekad neko nevar saprast

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases nākamie pretinieki pasaules čempionātā vācieši gadu no gada demonstrē krasi atšķirīgu sniegumu, tāpēc par komandas patieso spēku samēru nekad pirms laika nav iespējams spriest, uzskata valstsvienības aizsargs Kristaps Sotnieks.

Latvijas un Vācijas izlases piektajā pasaules čempionāta spēlē šodien savā starpā tiksies plkst.20.15.

Sotnieks sarunā ar aģentūru LETA piekrita, ka iepriekšējā mačā izcīnītā uzvara pār Slovākijas izlasi radījusi smaidu uz katra komandas spēlētāja sejas. "Arī pirms tam ar šo komandu viss bija kārtībā. Spēlējām jau normāli, tikai nevarējām gūt vārtus."

"Izcīnītie trīs punkti ir svarīgi ne tikai komandai kā tādai, bet arī no turnīra tabulas viedokļa. Pirms mača visi skaidri apzinājās, ka nepieciešams tikt pie punktiem," pastāstīja aizsargs. "Nevaru pateikt, par ko komanda pašlaik cīnās - par vietu ceturtdaļfinālā vai par palikšanu augstākajā grupā. Vēlamies cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Ja tādas būs vairākas, varbūt izdosies tikt tālāk. Ja ne - cerēsim, ka paliksim savā grupā."

"Ja godīgi, no vāciešiem nekad neko nevar saprast. Vienu gadu viņi spēlē izcili, bet citu, kā pērn, ļoti slikti," gaidāmos pretiniekus raksturoja Sotnieks. "Nezinu, kādi viņi ir šogad. Cerēsim, ka tā nebūs tā Vācija, kāda tā ir bijusi citos gados, jo sastāvs viņiem regulāri mainās."

"Pagaidām vēl neesam izdarījuši neko tādu, lai teiktu, ka smagums no pleciem ir novēlies. Esam uzvarējuši vienu spēli, bet visa cīņa vēl ir priekšā," izcēla aizsargs. "Piekrītu, ka uz gados jauno komandu ir uzlikta liela atbildības nasta, bet viena uzvara jau neko tajā nemaina. Treniņos atmosfēra ir kļuvusi labāka, taču viss vēl ir priekšā."

Pēdējās divas spēles Latvijas izlasei 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA