foto: Shutterstock
Uzliec svaigu kartupeli - un seši citi paņēmieni pret tūsku acu zonā
Aukstumā asinsvadi sašaurinās, tāpēc pietūkums mazinās.
Skaistums
2023. gada 5. aprīlis, 14:50

Uzliec svaigu kartupeli - un seši citi paņēmieni pret tūsku acu zonā

Jauns.lv

Iesaka Cesvaines skaistumkopšanas centra "Mora" kosmētiķe Ginta Ustinova.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

1. Nomazgā seju ar aukstu ūdeni. Aukstumā asinsvadi sašaurinās, tāpēc pietūkums mazinās.

2. Pagatavo aukstas kompreses no zāļu tējas maisiņiem vai svaiga kartupeļa šķēlēm. Vispirms tos atdzesē ledusskapī, tad liec zem acīm un paturi 10–15 minūtes. Var izmantot arī ledu, kas ietīts plānā drāniņā, lai neapsaldētu ādu.

3. Vingrojumi kakla zonai un viegla pašmasāža uzlabos asinsriti un paātrinās vielmaiņas procesus, kas palīdz mazināt tūsku. Veic vingrojumus kakla zonai – lēni grozi galvu un stiep kakla muskuļus.

4. Palēkā vai padejo pie mīļākās dziesmas! Kustības uzlabos asinsriti un limfātisko atteci. Noderēs arī ritmiska pacelšanās uz pirkstgaliem.

5. Vienkārši acu vingrinājumi paātrina limfas plūsmu. Veic apļveida kustības ar zīlītēm, aizver un atver acis, pārmaiņus skaties pa labi un pa kreisi.

6. Izmanto vienreizlietojamas maskas plāksnītes acu zonai. Svarīgi tās nepāržāvēt – nenoturēt par ilgu, lai nesāk sausināt ādu.

7. Uzklāj acu krēmu, kas satur kofeīnu, zaļo tēju, mentolu vai piparmētru. Šāds krēms savelk un atvēsina ādu, novēršot pietūkumu. Ja tev ir acu krēms, kam iepakojumā iestrādāts metāla rullītis, ar to vari veikt nelielu atvēsinošu masāžu.