foto: unsplash.com
Vai menstruāciju laikā var apmeklēt ginekologu?
Dzīvesstils
2021. gada 19. marts, 19:26

Vai menstruāciju laikā var apmeklēt ginekologu?

Gunita Krilova

Mammamuntetiem.lv

Ir sievietes, kam menstruālais cikls ir precīzs un skaidri var prognozēt, kad tas sāksies. Mammamuntetiem.lv lasītāja jautā – ko darīt, ja ieplānota vizīte pie ginekologa, bet sākušās menstruācijas?

Lasītāja jautā:

“Vai menstruāciju laikā var apmeklēt ginekologu? Reizēm ir grūti prognozēt, kad tās būs un ne vienmēr pierakstu pie ārsta var pārcelt. Vai ir slikti, ja jāapmeklē ginekologs menstruāciju laikā, vai tas ir ētiski? Un vai šādā apskatē var izsecināt visu no veselības viedokļa – kuras lietas var pārbaudīt, bet kuras nevar?”

Atbild Dr. Elīna Sedleniece (Matules un Melkas ginekoloģijas privātklīnika)

“Menstruācijas tiešām ne vienmēr ir iespējams precīzi paredzēt, un iet menstruāciju laikā pie ginekologa nav neētiski, ir situācijas, kad tas ir pat vēlams. Vizītes laiks ir atkarīgs no mērķa.Ja šī vizīte ir plānota kā ikgadējais profilaktiskais ginekologa apmeklējums, tad menstruāciju laiks nav labākais apmeklējumam, jo citoloģisko analīzi, kura tiek veikta apmeklējuma laikā, ir grūtāk precīzi izvērtēt asiņu piejaukuma dēļ. Ultrasonogrāfijas veikšanai un ginekologa apskatei menstruācijas nav traucēklis.”