foto: Shutterstock/ Vida Press
Harijam un Meganai savs foto skandāls, kad draugs fotogrāfs atzīst “milzīgu rediģēšanu”
Harijs un Megana.
Slavenības
2024. gada 13. marts, 18:32

Harijam un Meganai savs foto skandāls, kad draugs fotogrāfs atzīst “milzīgu rediģēšanu”

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Princis Harijs un Megana Mārkla ierauti paši savā “Photoshop” skandālā, jo viena no viņu leģendārākajām fotogrāfijām ir pamatīgi pārveidota.

Pēc nesenās kņadas ap princeses Ketrīnas rediģēto fotoattēlu, tagad uzmanība pievērsta pārsteidzošai atklāsmei par vienu no Saseksas hercogu ikoniskākajām fotogrāfijām. Kļuvis zināms, ka attēls, kas uzņemts, paziņojot par Harija un Meganas gaidāmo meitu Lilibetu, piedzīvojis milzīgas digitālas izmaiņas pirms tapis par tādu, kādu mēs visi labi zinām.

Ziņas nākušas no hercogu pāra tuva drauga un atzīta fotogrāfa Misana Harimana, kurš atzinies bildes korekcijā, kad piedalījās BBC Radio 3 veidotajā podkāstā. Misans, kurš ir slavens ar ļoti personiskajiem Saseksas hercogu portretiem, atzinies par ievērojamiem digitāliem uzlabojumiem, lai radītu gleznaināku noskaņu fotogrāfijā.

foto: Billy Bennight/AdMedia/Sipa USA/ Vida Press
Fotogrāfs Misans Harimans.

Izdevums “Daily Express” ziņo, ka, sarunā ar podkāsta “Private Passions” vadītāju, fotogrāfs par virtuālajiem uzlabojumiem pastāstījis, sakot: “Apbrīnojami, ko var izdarīt ar tehnoloģiju palīdzību.” Pēc tam viņam pajautāts: “Viņi patiesībā nebija zem vītola, bet gulēja ārā pļavā, vai ne? Harijs un Megana, kad jūs viņus fotografējāt?”

Uz to Misans atbildējis: “Hmm, jā,” un tad piebildis: “Šis bija patiešām īpaši priecīgs attēls, kurā svinēta dzīve.”

foto: IPASocialIT/IPA/Sipa USA/ Vida Press
Saseksas hercogu fotogrāfija, kurā it kā iesaistīti pamatīgi rediģēšanas darbi.

Atklāsme ir uzkurinājusi pārmetumus par liekulību, kritiķiem uzsverot kraso kontrastu starp Saseksas hercogu rīcību un viņu it kā apņemšanos ievērot “caurspīdīgumu”.

Britu karaļnama eksperte Andžela Levina nodēvējusi pāra komandu par “liekuļiem” pēc tam, kad viņu sabiedrisko attiecību speciālisti pēc Ketrīnas foto skandāla izteikušies, ka tā ir “kļūda, kādu Megana nekad nepieļautu”. Levina izdevumam “The Sun” norādījusi: “Viņu fotogrāfijā parādījās [tur iepriekš nebijis] koks, lai radītu īpašu fonu, tāpēc kā gan viņu komanda vispār uzdrošinājās kaut ko teikt par Ketrīnu?”

Vētru sociālajos tīklos sacēla Velsas princeses fotogrāfija, kas svētdien, 10. martā, bija publiskota par godu Lielbritānijā atzīmētajai Mātes dienai. Attēlā, ko uzņēmis princis Viljams, viņa sieva ir redzama kopā ar abu kopīgajiem bērniem – princi Džordžu (10), princesi Šarloti (8) un princi Luisu (5).

Princese Ketrīnas rediģētā fotogrāfija, kas izraisīja skandālu.

Sešas vadošas foto aģentūras atteicās akceptēt attēlu, norādot uz aizdomām par tajā veiktajām manipulācijām, jo neakceptējot uzlabotus attēlus, ja vien nav norādes, ka tur veiktas izmaiņas vai mākslīgā intelekta piesaiste. Pēc šī skandāla princese Ketrīna vērsās pie sabiedrības ar publisku atvainošanos, ka līdzīgi kā daudzi amatieri fotogrāfi, viņa rediģējusi attēlu.

Izdevums “The Mirror” citē Misanu, kur viņš noliedzis, ka būtu veicis šādu vērienīgu fotogrāfijas rediģēšanu. Viņš izteicies, ka vārdi par klāt pieliktu vītolu, kad Harijs un Megana patiesībā atradušies pļavā, nākuši no žurnālista mutes, nevis viņa. “Es fotografēju ar iPad, astoņu megapikseļu iPad un vienīgais, kas tika mainīts, bija melnbaltā krāsu palete, tā arī viss,” tagad saka Misans Harimans.

foto: action press/ Vida Press
Misans Harimans ir atzīts fotogrāfs. Šogad viņš bijis pat lūgto viesu skaitā prestižajā “Oskaru” ceremonijas vakarā.