foto: Instagram
Piemaskavas iedzīvotāja tiesai lūdz izvērtēt Pugačovas publiskos izteikumus
Alla Pugačova ar vīru Maksimu Galkinu.
Slavenības
2022. gada 20. septembris, 19:05

Piemaskavas iedzīvotāja tiesai lūdz izvērtēt Pugačovas publiskos izteikumus

Jauns.lv

Krievijā sākta pārbaude saistībā ar Allas Pugačovas publiskajiem izteikumiem, kuros viņa iestājās pret karu Ukrainā un vērsās pie tieslietu ministrijas ar lūgumu iekļaut viņu "ārvalstu aģentu" reģistrā, sekojot savam vīram Maksimam Galkinam. Par to raksta projekts "Uzmanīgi, ziņas".

Pēc "Telegram" kanāla ziņām, kāda Piemaskavas iedzīvotāja izlasījusi Pugačovas ierakstu un nolēmusi vērsties policijā, jo, viņasprāt, dziedātāja aizvainojusi Krievijas armiju, vēsta "The Insider".

Viņa lūdz pārbaudīt dziedātājas iespējamo prettiesisko darbību, kas saņem "ārvalstu atbalstu", kā arī publisko rīcību, kas vērsta uz Krievijas Federācijas Bruņoto spēku diskreditēšanu. Ar lietu nodarbojas Piemaskavas policijas darbinieki.

Pugačovas pretkara "Instagram" ieraksts nepilnas dienas laikā ieguva vairāk nekā 640 tūkstošus atzīmju "patīk". Kremlī atteicās komentēt Pugačovas teikto, toties dziedātājas rīcību atbalstīja Ukrainas prezidenta birojā.

16. septembrī tieslietu ministrija atzina Maksimu Galkinu par "ārvalstu aģentu", kas it kā saņem finansējumu no Ukrainas.

"Nepārdodu savu viedokli un savas domas un nepērku svešas. Es ar sirdsapziņas tirdzniecību nenodarbojos," pēc viņa vārda ierakstīšanas "ārvalstu aģentu" reģistrā paziņoja Galkins.

Ar krāšņu viesu buķeti Jūrmalā izskan Maksima Galkina koncerts (04.08.2022.)

gallery icon