Nepalaid garām! Šodien mūsu Aminata dzied Eirovīzijas finālā. FOTO
Turam īkšķus par Aminatu Savadogo, kurai izdevās pēc sešu gadu pārtraukuma ievest Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā. Lai viņas dziesma „Love Injected” aizkustina skatītāju sirdis!
2015. gada 23. maijs, 13:18

Nepalaid garām! Šodien mūsu Aminata dzied Eirovīzijas finālā. FOTO

Jauns.lv

Pēc sešu gadu pārtraukuma Latvija beidzot ir iekļuvusi starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā. Konkursu tiešraidē no Austrijas galvaspilsētas Vīnes varēs vērot kanālā LTV1, Latvijas pārstāve Aminata Savadogo dziedās ar 19. kārtas numuru.

No 40 valstīm, kas pieteicās konkursam, finālā redzēsim 27 labākos priekšnesumus. Un tie būs pārstāvji no: Lietuvas, Polijas, Slovēnijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Melnkalnes, Kipras, Azerbaidžānas, Izraēlas, Albānijas, Armēnijas, Krievijas, Rumānijas, Ungārijas, Grieķijas, Igaunijas, Gruzijas, Serbijas un Beļģijas, kā arī Austrija, kas ir šī gada konkursa rīkotājvalsts, tā dēvētais „lielais piecinieks” – Vācija, Francija, Lielbritānija, Spānija un Itālija, un pirmo reizi uz Eirovīzijas skatuves redzēsim dziedātāju no Austrālijas. Ja Austrālijas pārstāvis uzvarēs, konkursu nerīkos Austrālijā, bet kādā no Eiropas pilsētām.

Latvija beidzot finālā!

Šis konkursam ir zīmīgs gads – Eirovīzija svin 60 gadus. Latvija konkursā piedalās kopš 2000. gada un augstākais panākums bija 2002. gadā, kad uzvarēja Marija Naumova ar dziesmu „I Wanna”. Taču kopš 2009. gada Latvija netika konkursa finālā. Un katrs mākslinieks, kurš pārstāvēja Latviju saņēma kritikas gūzmu gan no skatītājiem, gan ekspertiem.

Šis gads ir sācies visnotaļ pozitīvi. Jaunā dziedātāja Aminata Savadogo, kura savu muzikālo karjeru uzsāka kā Jāņa Stībeļa fona dziedātāja, uzvarēja konkursā „Supernova 2015”, izcīnot iespēju braukt uz Vīni. Aminata konkursā dzied pašas sacerēto dziesmu „Love Injected”, un cerēsim, ka viņa ar mīlas injekciju aplipinās visu Eiropu.

Pirmais panākums jau ir izcīnīts – pusfināls ir pārvarēts. Pēc pusfināla rezultātu paziņošanas LTV režisore un Eirovīzijas koordinatore Latvijā Zita Kaminska LTV „Nakts ziņām” sacīja, tad Aminata finālā iekļuva pateicoties savām darbaspējām un nopietnajai attieksmei. Pēc pusfināla Aminata sociālajos tīklos rakstīja: „No sirds pateicos visiem cilvēkiem, kuri man ticēja un sniedza atbalstu šajā vakarā. Esmu saņēmusi mīlestības injekciju. Paldies!”

Konkursa norisi komentēs mūziķis Valters Frīdenbergs un dīdžejs Toms Grēviņš. Kā allaž, par savas valsts pārstāvi nevarēsim balsot, bet konkursa finālā iekļuvušas arī abas pārējās Baltijas valstis – Igaunija un Lietuva, kā arī citu valstu pārstāvju izpildītās skanīgās melodijas. Latvijas skatītāju balsojuma rezultātus paziņos dīdžejs Markus Riva.

Aminata Savadogo izpilda dziesmu „Love Injected” Eirovīzijas 2. pusfinālā

Kasjauns.lv/ Foto: Vida Press, publicitātes (Thomas Hanses/ EBU, Andres Putting/ EBU, Elena Volotova/EBU)