foto: ddp/Nunn / Vida Press
"Satricinās monarhiju līdz pamatiem," prinča Harija memuāri sola celt gaismā pārsteidzošas detaļas par viņa attiecībām ar pamāti
Princis Harijs un Kamilla.
Slavenības
2022. gada 15. februāris, 06:22

"Satricinās monarhiju līdz pamatiem," prinča Harija memuāri sola celt gaismā pārsteidzošas detaļas par viņa attiecībām ar pamāti

Jauns.lv

Šā gada beigās klajā nāks prinča Harija jaunā grāmata, kas solās atklāt viņa patiesās jūtas pret savu pamāti Kamillu un "satricinās monarhiju līdz pamatiem". Saseksas hercogu paziņas paredz, ka memuāros būs lasāma izteikta kritika pret Kornvolas hercogieni Kamillu.

Harijs pagājušajā nedēļā parādījās publiski video zvanā ar bijušo Velsas regbija kapteini Garetu Tomasu. Sarunas laikā viņš godināja savu traģiski bojāgājušo māti princesi Diānu.

foto: ddp / Vida Press

Tomēr viņš vispār nepieminēja, ka 74 gadus vecā Kamilla faktiski kļūs par nākamo karalieni, kad viņa tēvs, 73 gadus vecais princis Čārlzs, ieņems vietu tronī.

Viņa klusēšana pasaka daudz, apgalvo kāds paziņa, kurš paredz, ka 37 gadus vecajam Harijam joprojām nav tuvas attiecības ar Kamillu, vēsta "Mirror".

Princis Harijs un Megana Mārkla pirmo reizi pēc meitas piedzimšanas kopā iziet sabiedrībā

gallery icon

"Lai gan saspringums gadu laikā starp abiem ir mazinājies, tas vairāk bijis ārējai vienotības izrādīšanai. No sākuma bija lielas problēmas, bet, kad Harijs un viņa brālis Viljams pieauga, lietas kļuva labākas, un viņi tagad var kopā eksistēt kā pieaugušie. Viņi nekad nebija tuvi ar viņu un joprojām nav."

1995. gadā Diāna intervijā BBC atklāja šokējošas detaļas par savām attiecībām apliecinot, ka viņas laulībā ar Čārlzu ir "trīs cilvēki".

"Viņam ir daudz ko par to teikt. Cilvēki domā, ka viņš ir piezemēts, tādējādi respektējot ģimeni, bet tā nav. Viņš raksta grāmatu. Viņam ir vairāku miljonu mārciņu vērts grāmatas darījums, un viņam ir daudz viedokļu par to."

Kornvolas hercogiene Kamilla un prinči Viljams un Harijs

Kornvolas hercogiene Kamilla un prinči Viljams un Harijs.

gallery icon

"Autobiogrāfijā būs iekļautas personīgas detaļas un attiecības ar ģimeni. Tajā būs ļoti intīmas atklāsmes par jūtām, attiecību sarežģījumiem. Ja cilvēki domā, ka viņš ir kļuvis mīksts, tad viņi maldās. Pagaidiet, kad iznāks grāmata, jo tā satricinās monarhiju līdz pamatiem," apgalvo avots.

Lai gan Kamillas tuvākā nākotne ir skaidra un tiek uzskatīts, ka princis Viljams atbalsta un ciena ierosināto viņas statusa maiņu, Harija patiesās jūtas esot pavisam citas.

Princese Diāna ar jaunāko dēlu princi Hariju

gallery icon

Kad pusaudzis Harijs tika iepazīstināts ar Kamillu neilgi pirms Diānas nāves pirmās gadadienas, viņa sastapšanās tika uzskatīta par neveiklu un saspringtu.

Harijam bija tikai 13 gadi, viņš neizsakāmi ilgojās pēc mammas un nebija tādā pozīcijā, lai varētu aizstāvēt viņas piemiņu. Bet laikam ejot, Harijam un Viljamam izveidojās siltākas attiecības ar Kamillu.

2005. gadā Harijs intervijā par godu savai 21. dzimšanas dienai sacīja, ka viņš un Viljams "mīlēja viņu". Un viņš publiski arī pateicās viņai par to, ka dara viņa tēvu "ļoti, ļoti laimīgu".

Princis Čārlzs ar dēliem

gallery icon

Taču, kopš Harijs ar savu sievu Meganu ir pārcēlies uz Ameriku, viņš ir ļoti centies panākt, lai atmiņa par māti un viņas atstāto mantojumu netiktu aizslaucīta no vēstures.

Pagājušajā nedēļā pieminot princesi Diānu, Harijs sacīja, ka viņš nekad nevarēs izdarīt to, ko viņa. Karaliskās ģimenes apskatnieki norāda, ka šie vārdi norāda uz to, ka to nevar neviens.

Tiek paredzēts, ka Harija atklātā autobiogrāfija tiks izdota šī gada beigās. Grāmatā būs atspoguļota arī Harija bērnība, viņa militārā pieredze, ieskaitot karu Afganistānā un laulības ar amerikāņu aktrisi Meganu.

Princis Harijs un Megana Mārkla pirmo reizi pēc meitas piedzimšanas kopā iziet sabiedrībā

gallery icon

Motivāciju publicēt savu stāstu princis paskaidroja šādi: "Es to rakstu nevis kā princis, par kuru piedzimu, bet gan kā vīrietis, par kuru esmu kļuvis. Gadu gaitā esmu valkājis daudz dažādas cepures gan tiešā, gan pārnestā nozīmē un es ceru, ka stāstot savu stāstu, es varu parādīt, ka neatkarīgi no tā, no kurienes mēs nākam, mums ir vairāk kopīgā nekā domājam.

Esmu ļoti pateicīgs par iespēju dalīties ar to, ko esmu līdz šim iemācījies – kritumi, kāpumi, kļūdas, iegūtās mācības. Esmu priecīgs, ka cilvēki varēs izlasīt grāmatu par manu dzīvi, kas būs precīza un pilnīgi patiesa."