Savādniekam Einaram Repšem šodien 55. Apsveicam! FOTO
Ekspremjers, bijušais Latvijas Bankas prezidents un daudzu citu valstisku amatu ieņēmējs Einars Repše 2009. gadā, paceļot cepuri. Šodien viņam 55.
Slavenības
2016. gada 9. decembris, 06:16

Savādniekam Einaram Repšem šodien 55. Apsveicam! FOTO

Jauns.lv

Lieli svētki šodien Einaram Repšem – bijušajam Latvijas Bankas šefam, premjeram, dažādu ministriju vadītājam, kurš šobrīd „noracies” pavisam pagrīdē un runā, ka esot jauna darba meklējumos. Par ko tik viņš nav dēvēts, kādas saistības ar citplanētiešiem viņam nav pārmestas... Politiķa cienīgā izteiciena „Kā gan var nesolīt!?” autoram veltam nelielu ieskatu, kāds tad mums tas Einars Repše ir.

Einars dzimis 1961. gada 9.decembrī Jelgavā, precējies trīs reizes un viņam četri bērni. Kā pēdējās Augstākās padomes deputāts nobalsojis par Latvijas neatkarības atjaunošanu, jau 1991. gada augustā viņš pārcēlās no Saeimas nama uz tuvējo Latvijas Bankas namu, kur šefa amatā nostrādāja 10 gadus, esot klāt daudzu banku bankrotiem, valsts krīzēm, kā arī finanšu situāciju uzplaukumu brīžiem.

2002. gadā ar prasību pēc miljons latiem savai un partijas dzīvei viņš tomēr atgriezās politikā, izveidojot partiju „Jaunais laiks”, un ar to iekļuva Saeimā. Einars bijis gan premjers, gan aizsardzības un finanšu ministrs. Darba laikā spekulējot ar akcijām, rosinot pirkt zemi laukos un pats pērkot, miljonu gan viņš itin žigli notrallināja un palika ar parādiem.

Vienmēr Einaru vilinājis ātrums, kam sekojušas gan apgāšanās ar auto un pat ciešana avionegadījumā, kad nogāzās viņa pilotētā lidmašīna. Otra Einara aizraušanās ir gleznošana. Un vislabāk viņam līdz šim padevušies akti.

Kasjauns.lv / Foto: LETA, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva, Facebook